Beşiktaş kazandı TS'yi yakaladı

 Spor Toto Süper Lig 31. hafta maçında Beşiktaş, Manisaspor'u 4-1 yendi. Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini 18. dakikada Almeida, 60 ve 65. dakikalarda Quaresma ile 89. dakikada Fernandes kaydederken, Manisasspor'un golünü 9

Beşiktaş kazandı TS'yi yakaladı

 Spor Toto Süper Lig 31. hafta maçında Beşiktaş, Manisaspor'u 4-1 yendi. Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini 18. dakikada Almeida, 60 ve 65. dakikalarda Quaresma ile 89. dakikada Fernandes kaydederken, Manisasspor'un golünü 90. dakikada Ferhat attı.

Beşiktaş 4 - 1 Manisaspor

STAT: Fiyapı İnönü

HAKEMLER: Barış Şimşek, Erdinç Sezertam, Mehmet Metin

BEŞİKTAŞ: Cenk - Hilbert (Dk. 90+2 Ekrem), Sivok, Egemen, İsmail - Mustafa Pektemek (Dk. 54 Necip), Veli, Ernst, Simao - Fernandes, Almeida (Dk. 59 Quaresma)

MANİSASPOR: İlker - Akaminko, Dixon, Hüseyin, Ferhat - Isaac, Nizamettin (Dk. 82 Bekir), Yiğit, Murat Erdoğan (Dk. 86 Vucicevic) - Ahmet İlhan, Kahe

GOLLER: Dk. 18 Almeida, Dk. 60 ve 65 Quaresma, Dk. 90 Fernandes (Beşiktaş) / Dk. 90+7 Ferhat (Manisaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90+7 Veli (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Kahe, Akaminko, Ferhat, Yiğit (Manisaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

 

Ve karşılaşma, konuk ekip Manisaspor'un vuruşuyla başladı. Her iki takıma da sonsuz başarılar dileriz...

9'da Beşiktaş, maçın ilk tehlikeli atağında Mustafa Pektemek'le gole yaklaştı. Bu dakikada Fernandes'in ara pasında defansın arkasına sarkan Mustafa Pektemek, ceza sahasında kaleci İlker'le karşı karşıya kaldı. İlker'i çalımlayan Mustafa Pektemek, topa vurmakta geç kalınca, İlker dönerek topa müdahale etti. Pozisyonun devamında Manisaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakika içinde Beşiktaş, bu kez Fernandes'le net bir fırsatı harcadı. Sol köşeden İsmail'in ceza sahasına yerden ortasında Fernandes bekletmeden yerden vurdu. Kaleci İlker topa ayağıyla müdahale ederek gole izin vermedi.

13'te Beşiktaş direğe takıldı. Sağ kanattan Veli'nin ceza sahasına ortasında arka bölümde iyi yükselen Mustafa Pektemek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topa Simao vurdu. Meşin yuvarlak Manisaspor defansındaki Akaminko'dan döndü.

14'te Manisaspor'da topla ceza sahasına sokulan Ahmet İlhan sol çaprazdan sert vurdu. Kaleci Cenk iki hamlede topu kontrol etti.

17'de Beşiktaş'ta sağ kanattan Hilbert'in ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Ernst, sağ çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak Manisaspor defansına çarparak yandan kornere çıktı.

18'de Beşiktaş, Almeida'nın golüyle öne geçti. Siyah-beyazlılar'ın sağ taraftan kazandığı köşe atışında Fernandes ceza sahasına ortaladı. Ön direğe hareketlenen Almeida'nın kafa vuruşunda, yan direğe de çarpan top ağlarla buluştu. 1-0

 

22'de Beşiktaş, Mustafa Pektemek'le etkili oldu. Bu dakikada Sivok'la verkaça giren Mustafa Pektemek, ceza sahası sağ çaprazından volesini vurdu. Kaleci İlker uzanarak topa müdahale etti ve gole izin vermedi.

25'te Manisaspor, Isaac'le beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Ahmet İlhan'ın ceza sahasına ortasında kale önünde Isaac bomboş pozisyonda topa ayak koydu. Üst direğe de çarpan top auta çıktı.

33'te Manisaspor, Isaac'le net bir fırsatı daha harcadı. Nizamettin'in nefis ara pasında topla ceza sahasına giren Isaac, kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda son anda İsmail'in müdahalesine rağmen sağ çaprazdan yerden vurdu. Cenk ayaklarıyla gole izin vermedi.

Aynı dakika içinde Beşiktaş kontra atağında sağ kanattan Hilbert ceza sahasına yerden ortaladı. Meşin yuvarlak Almeida'nın önünden geçti. Siyah-beyazlılar bu ataktan sonuç alamadı.

43'te Manisaspor'da sol kanattan Ferhat'ın ceza sahasına ortasında ön direkte Ahmet İlhan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

İlk yarının geri kalan bölümünde her iki takım da rakip kalede etkili olamazken, Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Ve karşılaşmada ikinci yarı, ev sahibi ekip Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. Her iki takıma da bir kez daha başarılar dileriz...

49'da Manisaspor'da soldan hareketlenen Ahmet İlhan'ın ceza sahasına yerden ortasında Isaac, topu Kahe'nin önüne bırakmak istedi. Ancak son anda kademeye giren Sivok mutlak bir golü önledi.

53'te Manisaspor'da Yiğit, ceza sahası dışından sol çaprazdan sert bir vuruşla şansını denedi. Kaleci Cenk iki hamlede topu kontrol etti.

60'ta Beşiktaş, Quaresma'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Siyah-beyazlılar'ın kontra atağında Fernandes, nefis bir pasla Simao'yu kaçırdı. Topla ceza sahasına giren Simao'nun yerden pasında altı pas önünde topa ayak koyan Quaresma, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

65'te Beşiktaş, Quaresma'nın golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Fernandes'in pasında rakibinden sıyrılıp ceza sahasına giren ve son çizgiye kadar inen Quaresma, sağ köşeden sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu. 3-0

Fiyapı İnönü Stadı'nda ışıkların bir bölümünün sönmesi üzerine karşılaşmada 8 dakikalık bir duraklama yaşandı. Işıkların yeniden yanmasıyla karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

90'da Beşiktaş, Fernandes'in golüyle farkı 4'e çıkardı. Sol tarafta rakiplerinden sıyrılan ve nefis hareketlerle ilerleyen Fernandes, ceza sahası sol çaprazından harika vurdu. Meşin yuvarlak sağ köşeden ağlarla buluştu. 4-0

90+7'de Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada yarı alana yakın bir bölgede rakibine faul yapan Veli, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

90+7'de Manisaspor, Ferhat'ın golüyle farkı 3'e indirdi. Bu dakikada Ferhat'ın ceza sahası dışından sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak sağ köşeden ağlarla buluştu. 4-1

 

Karşılaşma Beşiktaş'ın 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler