Beşiktaş hangi takımımıza çıktı?

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur kuraları, TFF yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla çekildi. Kuraya 2. Tur'dan gelen ve statü gereğince 27'si seri başı olmak üzere 54 takım katıldı.Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekilişinde, TFF Genel Sek

Beşiktaş hangi takımımıza çıktı?

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur kuraları, TFF yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla çekildi. Kuraya 2. Tur'dan gelen ve statü gereğince 27'si seri başı olmak üzere 54 takım katıldı.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekilişinde, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik hazır da bulundu.

Genel Sekreter Alkin, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyelerinin Türkiye Kupası'nın Türkiye'yi kucaklaması için büyük uğraş verdiklerini ve statü değişikliğine gidildiğini belirterek, "Türkiye'nin her şehri bu heyecanı yaşadı. Yıllarca anlatılacak güzel hikayeler ortaya çıktı. Bundan sonra da bu çekilişin hayırlı olmasını diliyor ve sahalarımızın güzel oyunlara sahne olmasını temenni ediyorum" dedi.

Alkin'in konuşmasının ardından kuralar çekildi.

turkiye_kupasi.jpg

3. Eleme Turu müsabakaları, 2. Eleme Turu'ndan gelen 54 takım arasında ve seri başı sistemine göre oynanacak. Seri başı olacak 27 takım öncelikle 2012-2013 sezonunda yer aldıkları ligler, ardından 2011-2012 sezonu baz alınarak play-off dereceleri, eşitliğin devam etmesi halinde Futbol Müsabaka Talimatı'nda puan eşitliği halinde uygulanacak esasların göz önüne alınması suretiyle belirlendi. Bu kriterlere göre yapılan sıralamada seri başı olan 27 takım, diğer 27 takım ile eşleşti. Tek maç eleme usulüne göre ve küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak müsabakaları kazanan 27 takım tur atlayacak.


4. Turda son 32 takım

Bu turda müsabakalar, 3. Eleme Turu'ndan gelecek 27 takımla, Avrupa kupalarına katılan 5 takım olmak üzere, toplam 32 takım arasında seri başı sistemine göre oynanacak. Seri başı olacak 16 takım, öncelikle 2012-2013 sezonunda yer aldıkları ligler, ardından 2011-2012 sezonu baz alınarak play-off dereceleri, eşitliğin devam etmesi halinde Futbol Müsabaka Talimatı'nda puan eşitliği halinde uygulanacak esasların göz önüne alınması suretiyle belirlenecek. Bu kriterlere göre yapılan sıralamada ilk 16 sırada yer alan takımlar seri başı olacak ve kalan 16 akım ile eşleşecek. Tek maç eleme usulüne göre ve küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak müsabakaları kazanan 16 takım tur atlayacak.

5. Eleme Turu

Bu turda müsabakalar, 4. Eleme Turu'ndan gelecek 16 takım arasında, seri başı sistemine göre oynanacak. Seri başı olacak 8 takım, öncelikle 2012-2013 sezonunda yer aldıkları ligler, ardından 2011-2012 sezonu baz alınarak play-off dereceleri, eşitliğin devam etmesi halinde Futbol Müsabaka Talimatı'nda puan eşitliği halinde uygulanacak esasların göz önüne alınması suretiyle belirlenecek. Bu kriterlere göre yapılan sıralamada ilk 8 sırada yer alan takımlar seri başı olacak ve kalan 8 takım ile eşleşecek. Tek maç eleme usulüne göre ve küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak müsabakaları kazanan 8 takım tur atlayacak.

Son 8 takım gruplara kalacak

Grup maçları, Beşinci Eleme Turu'ndan gelecek 8 takım arasında, 4'er takımdan oluşan 2 grup halinde, çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler, seri başı sistemine göre kura çekimiyle belirlenecek. Seri başı 4 takım, öncelikle 2012-2013 sezonunda yer aldıkları ligler, ardından 2011-2012 sezonu baz alınarak play-off dereceleri, eşitliğin devam etmesi halinde Futbol Müsabaka Talimatı'nda puan eşitliği halinde uygulanacak esasların göz önüne alınması  suretiyle belirlenecek. Bu kriterlere göre, ilk 4 sırada yer alan takımlar seri başı olacak. Seri başları, kurayla iki gruba eşit olarak dağıtılacak. Kalan 4 takım da kura çekimi ile 2 gruba dağılacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 4 takım yarı finale kalacak.

Yarı Finaller çift maç

Türkiye Kupası'nda yarı finaller; A Grubu'nun lideri ile B Grubu'nun ikincisi arasında, B Grubu'nun lideri ile A Grubu'nun ikincisi arasında çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Gruplarında 2. sırayı alan takımlar, ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

Kupanın Finali tarafsız sahada

156 takım ile başlayacak zorlu Ziraat Türkiye Kupası'nın Finali, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada, tek maç eleme usulüyle oynanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler