Beşikdüzü'ndeki kursa yoğun ilgi

 Taekwondo Antrenörü Şahin Bektaş, mantığın dövüş sanatı olarak tabir edebileceği Taekwondo, sporunun kelime olarak el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi, felsefesi anlamına geldiğini söyledi. Taekwondo'nun başlıca özelliği çıplak el ve ayaklarla rakibe ka

Beşikdüzü'ndeki kursa yoğun ilgi

 

Taekwondo Antrenörü Şahin Bektaş, mantığın dövüş sanatı olarak tabir edebileceği Taekwondo, sporunun kelime olarak el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi, felsefesi anlamına geldiğini söyledi. Taekwondo'nun başlıca özelliği çıplak el ve ayaklarla rakibe karşı geliştirilen savunma tekniklerini içeren bir müsabaka sporu olduğunu belirten Bektaş, Taekwondo'cu için bütün vücut bir savunma silahıdır. Saldırganı eller, yumruklar, ayaklar veya diğer organlar vasıtasıyla kolaylıkla etkisiz hale getirme yeteneklerine sahip olduklarını ifade etti.

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi çok amaçlı salonunda açılan ikinci dönem Taekwondo kursuna şu ana kadar 30 öğrencinin kayıtlı olduğunu belirten Antrenör Bektaş, "Açılan bu kursumuz içerisinde yetişkin öğrenciler ve acemi öğrenciler olmak üzere iki tür öğrenci gurubu çalışmaktadır." dedi.

Amaçlarının öncelikle okul öğrencilerinin sınav stresini yok etmek olduğunu belirten Bektaş, "Derslerden arda kalan zamanlarını sağlıklı bir ortamda spor yaparak, sağlıklı vücut, sağlıklı bünye, sağlıklı beyin felsefesinden hareket ederek uygun şekilde değerlendirmek, sonra da yetenekli gördüğümüz öğrencileri Taekwondo camiasına lisans çıkararak, kuşak imtihanlarına hazırlayarak başarılı kılmayı amaç edindik".

"Haftada 2 gün antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yaz döneminde ise bu antrenman sayısını üçe çıkaracağız." diyen Antrenör Şahin Bektaş, şunları söyledi:

"Bu öğrenciler içerisinde yetenekli olan öğrencilerimizi tespit edip, daha önce elde ettiğimiz Türkiye Şampiyonası başarılarının devamını hedefliyoruz. Onlara okullarındaki başarılarının yanında spor başarısını da ekleyerek geleceklerine daha iyi katkıda bulunmak istiyoruz. Emeği geçen okul Müdürü Haydar Çoban' a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Deniz' e teşekkür ediyorum. Onların bu spora ilgi ve alakaları olduğu müddetçe bizler de Taekwondo sporunu daha başarılı yerlere getirmek için ilimizde ve ülke çapından derece elde edecek şekilde sporcu yetiştirmeye gayret edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor