"Beraberlikte bizim için avantaj"

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın akşam deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Akçay, her türlü beraberliğin Tra

"Beraberlikte bizim için avantaj"


UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın akşam deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Akçay, her türlü beraberliğin Trabzonspor'un evinde daha güçlü stratejileri geliştirmesi için yeterli olduğunu belirterek, "Derry City ile başlayan UEFA Avrupa Ligi sürecine Dinamo Minsk maçıyla devam edeceğiz. Önemli, ligde 18. müsabakasını oynamış bir takımla karşılaşacağız. İstatistiklere bakıldığında dış saha becerisi daha yüksek olan bir takım. Kendilerini ifade etmeye çalışan aç oyunculara sahip" dedi.

"RAKİP OFANSİF BÖLGEDE ZENGİN OYUNCULARA SAHİP"

Akçay, rakiplerinin ofansif bölgede zengin oyunculara sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden savunmada daha dikkatli olmalıyız. Rakip oyunculara kendi alanımızda çok fazla zaman ve alan tanımadan oynamamız gerekiyor. Özellikle Veselinovic, Stasevi, Sychev gibi önemli oyunculara sahip bir takım ile oynayacağız. Kendi güçlerini evlerinde yüksek düzeyde göstermek isteyeceklerdir. Bence yarın hem onlar hem de bizim için zor bir gün olacak" diye konuştu.

Akçay, bir Belaruslu basın mensubunun az önce Sychev'i Dinamo Minsk'te etkili oyuncular arasında saydınız. Ancak bu oyuncu başka bir kulüpte artık oynuyor şeklindeki sözleri üzerine, "Biz de onun sakatlık veya başka nedenlerden, bizden saklandığından dolayı oynatılmadığı yönünde düşünceye sahiptik" dedi.

"ÇOK YORUCU BİR YOLCULUK YAPTIK"

Akçay, Minsk'e 375 kilometre uzaklıkta Brest kentinde maç oynamaları nedeniyle yorucu bir yolculuk yaptıklarını da vurgulayarak, "Oldukça zor bir yolculuk oldu. Ama bu yolculukla karşılaşmış olmamız bizim tercihimiz değildi. UEFA'ya Dinamo Minsk başvuru da bulundu. Dolayısıyla böyle bir strateji ortaya çıktı. Bize düşen bu organizasyona uymak ve kendimizi bir şekilde hazırlamak. Trabzonspor olarak bu tip zorlukların da üstesinden gelmek için eğitim almışız. Bu zorluklara dikkate alarak stratejiler geliştirmek zorundayız. Sorunları çok fazla konuşup sorunun bir parçası olmaktansa sorunları çözmek için gayret göstermeli ve üstesinden gelmeliyiz. Trabzonspor olarak buna gücümüz var. Her türlü gollü beraberlik Trabzonspor'un evinde daha güçlü stratejileri geliştirmesi için yeterlidir diye düşünüyorum."

"MALOUDA ANTRENMANLARDA BİZE OLUMLU CEVAP VERDİ"

Akçay, yeni transfer Malouda ile 3 ,4 toplantı yaptığını da vurgulayarak, "Kendisini hazırlayan özel hocasıyla görüştüm. Bir haftalık çalışmamıza cevap verdi. Zeki oyunculardan yararlanmak gerek. Ama bu Malouda'nın yarın oynayacağı veya ilk onbirde başlayacağı anlamına gelmez" dedi. Akçay, diğer transfer Bosingwa'nın ise fizik olarak istenilen düzeyde olmayışından dolayı kadroya alınmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor