Bayern Münih'ten tarihi rekor!

Bundesliga'da ve Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kaldıran Bayern, Almanya Kupası Finali'nde de Stuttgart'ı mağlup ederek tarihi bir rekora imza attı.Bayern Münih üçlemeyi tamamladı...Almanya Kupası Finali'nde Stuttgart'ı 3-2 mağlup eden Bayern, 3 kupayı birde

Bayern Münih'ten tarihi rekor!

Bundesliga'da ve Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kaldıran Bayern, Almanya Kupası Finali'nde de Stuttgart'ı mağlup ederek tarihi bir rekora imza attı.

Bayern Münih üçlemeyi tamamladı...

Almanya Kupası Finali'nde Stuttgart'ı 3-2 mağlup eden Bayern, 3 kupayı birden kazanan ilk Alman takımı oldu.

Final maçının ilk bölümünde, iki takım da etkiliydi. Henüz 3. dakikada sağ taraftan Stuttgart ceza sahasına giren Robben'in vuruşunda az farkla auta gitti.

Bu atağa 9. dakikada karşılık veren Stuttgat, gole çok yaklaştı. Traore'nin ortasına vuran Alexandru Maxim, direğin hemen dibinden auta gönderdi.

Güçlü rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren Stuttgart, 22'inci dakikada bir kez daha pozisyon yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta Schweinsteiger'in ters kafa vuruşu, Neuer'den döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Niedermeier'in dokunuşunu ise Neuer, çizgiden son anda çıkararak golü önledi.

Bu pozisyondan sonra Bayern Münih, kontrolü eline almaya başladı. Daha fazla topla oynamaya başlayan Bayern, 35. dakikada penaltı kazandı. Sağ taraftan ceza sahasına giren Philipp Lahm, Ibrahima Traore'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Thomas Müller, takımını 37'ıncı dakikada 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı...

İkinci yarıya da çok hızlı giren Bayern Münih, 48'de farkı 2'ye çıkardı. Robben'in pasıyla hareketlenen Lahm, sağ taraftan çizgiye indi ve kale sahasındaki Mario Gomez'e çıkardı. Gomez de tek vuruşla takımı 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Bu golden sonra oyun disiplininden uzaklaşan Stuttgart, 61'inci dakikada kalesinde 3'üncü golü de gördü. Schweinsteiger'in ara pasına hareketlenen Müller, sağ taraftan iyi ortaladı. Doğru yere hareketlenen Mario Gomez, kendisinin 2'inci golünü atarken, skoru da 3-0'a getirdi.

Mücadelenin 71. dakikasında Stuttgart takımı, az da olsa umutlandı. Sakai'nin sol taraftan ortasına, ceza sahası içinde çok güzel bir kafa vuruşu yapan Martin Harnik, farkı 2'ye indirdi.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde ise Stuttgart'ı tam anlamıyla umutlandıran ve maça ortak eden gol geldi. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda, Bayern ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Okazaki'nin şutunda top direkten döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Martin Harnik, kaleci Neuer'e takıldı. Ancak bir kez daha topu önünde bulan Harnik, düzgün bir vuruşla skoru 3-2'ye getirdi.

Maçın kalan dakikalarında Stuttgart'ın tüm baskısı sonuç vermedi ve Bayern Münih, son 10 dakikasında kabus gördüğü finalden 3-2'lik galibiyetle ayrılarak Almanya Kupası'nı müzesine götürerek, üçlemeyi tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor