Bayanlar Erkeklerle maç yaptı!

Kadınlar 1. Lig B Grubu'nda mücadele edecek olan Trabzon'un köklü kulüplerinden İdmanocağı'nın bayan futbol takımı, Trabzon ve bölgede hazırlık maçı yapacak başka bayan futbol takımı bulamadığı için erkek futbol takımlarının alt kategorileriyle hazırlık m

Bayanlar Erkeklerle maç yaptı!

Kadınlar 1. Lig B Grubu'nda mücadele edecek olan Trabzon'un köklü kulüplerinden İdmanocağı'nın bayan futbol takımı, Trabzon ve bölgede hazırlık maçı yapacak başka bayan futbol takımı bulamadığı için erkek futbol takımlarının alt kategorileriyle hazırlık maçı yaparak lige hazırlanıyor.

Bugün de Trabzon Yalıspor'un U-15 takımıyla hazırlık maçı oynayan İdmanocağı Bayan Futbol takımı, maçı 4 - 1 kaybetti. Bayan futbol takımının tek golünü Gürcü futbolcusu Khatia penaltıdan atarken, bayan futbolcuların aileleri de çocuklarına destek verdi.

İdmanocağı Bayan Futbol Takımı Antrenörü Gürkan Çavdar, erkek futbol takımı ile maç yapmanın artıları da olduğunu belirterek, "Erkeklerle yaptığımız maçların faydasını görüyoruz. Sakatlık problemi olmuyor. 

440.20111120164715.jpg

Çünkü yaş grubu küçük olduğu için zayıf oyuncular. Küçük yaş grubu sürekli ayağa pas yapmaya çalışıyor" dedi.

Çavdar, Trabzonspor'un bu sezon bayan futbol takımını kapattığını ifade ederek, "Trabzon'da daha önce bir tane bayan futbol takımı vardı. Onların lige katılmama kararı alması nedeniyle bir rakibimiz yok. Karadeniz'de Ordu'da bir takım var. Bunun dışında Rize'de kurulma aşamasında olan bir takım biliyoruz. Bu nedenle gelişme grubunda olan U-15 ile U-17 erkek takımları ile hazırlık maçları yapıyoruz.

Trabzon'da müthiş destek var ve maçlarımızı oynadığımız sahaya insanların ilgisi oluyor. Yalnız saha bulma ve tesisleşme konusunda bazı sıkıntılarımız var. Bununla ilgili olarak gerekli yetkililerde bize destek olmaya çalışıyorlar.

Bayan futbol takımı olarak çocukların sadece spor değil, sosyal anlamda da gelişmelerini sağlamak için ailelerle sürekli iletişim halinde kalıyoruz.

Erkeklerle yaptığımız maçlarda faydasını görüyoruz. Yaş grubu küçük olduğu için sakatlık proplemi olmuyor. Ayrıca onların futbolu çok güzel sürekli pas yaparak oynuyorlar. Yaptığımız bu maçlarda iki tarafada adeta ders niteliğinde oluyor" ifadelerini kullandı.

Sibel Nohut, "Yaptığımız maçlarda zorluklar oluyor. Çünkü bizden yaşca küçükler ve ikili mücadeleleri rahat yapamıyorsunuz. Ayrıca bayanlar olarak onlara üstünlük sağlamamız hoşlarına gitmiyor.

Trabzon bir futbol kenti olduğu için en ufaktan en büyüğüne kadar herkes çok hırslı. O yüzden onlarla maç yaparken zorlanıyoruz. Ancak erkerlerle yaptığımız maçlarda avantajda oluyor. Bayanlar mücadele daha zayıf erkekler ise daha mücadeleci oluyor. Hem güç hemde motive açısından daha iyi oluyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler