Bayan ve çocuk taraftarlar dikkat...

Trabzonsporlu bayan  ve 12 yaş altı çocuklarda uyarıldı. Trabzonspor resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile bayan ve cocuk taraftarları olay çıkarmamaları konsunda uyardı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2012-2013 sezonunda devam ettirilecek

Bayan ve çocuk taraftarlar  dikkat...

Trabzonsporlu bayan  ve 12 yaş altı çocuklarda uyarıldı. Trabzonspor resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile bayan ve cocuk taraftarları olay çıkarmamaları konsunda uyardı

 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2012-2013 sezonunda devam ettirilecek olan "seyircisiz oynama cezası olan maçlara kadın ve 12 yaş altındaki çocukların alınması" uygulaması, 24 Ağustos Cuma günkü Kasımpaşa A.Ş.-KDÇ.Karabükspor, 25 Ağustos Cumartesi akşamı oynanacak Fenerbhçe A.Ş.-Gaziantepspor, 26 Ağustos Pazar günkü Trabzonspor A.Ş.-Sanica Boru Elazığspor Spor Toto Süper Lig maçları ile, PTT 1.Lig'de 25 Ağustos'taki Adanaspor A.Ş.-Şanlıurfaspor ve 26 Ağustos'taki Çaykur Rizespor A.Ş.-Gaziantep B.Ş. Bld.Spor maçları ile devam edecek.

 

 

Yeni sezonda önemli değişiklikler

 

Yeni sezonda, takımların seyircisiz maçlarında kadın ve 12 yaş altı çocukların ücretsiz olarak stadyumlara girebilmesi devam etmekle birlikte, kadın ve çocukların ücretsiz olarak izledikleri maçlarda; disiplin kurulları tarafından saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası verilmesi halinde, o kulüple ilgili olarak kadın ve çocukların stadyuma alınması uygulanmayacak olup, seyircisiz oynama cezasının uygulanacağı müsabakalarda protokol tribünü dışındaki hiçbir tribüne sezon sonuna kadar seyirci alınmayacak.

 

Aynı şekilde bir sezonda kadın ve çocukların ücretsiz olarak izledikleri müsabakalarda iki defa çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin yaptırımı uygulanması halinde, yine o kulübün evinde seyircisiz oynama cezasının uygulanacağı müsabakalarda protokol tribünü dışındaki hiçbir tribüne sezon sonuna kadar seyirci alınmayacaktır.

 

Seyircisiz maçlardaki organizasyon ve sorumluluk, cezalı olan ev sahibi kulübe ait olmaktadır. Uygulama ile ilgili şu hususlar dikkate alınmalıdır:

 

a) Seyircisiz müsabakaları, kadınlar ile 2012 yılında oynanacak maçlarda, annelerinin yanlarında olması koşulu ile 01.01.2000 tarihinde ve daha sonra doğmuş çocuklar ücretsiz izleyebilecek.

b) Kadınlar yanlarında resmi kimlik yerine geçer bir belge (TC Nüfus Cüzdanı, pasaport veya ehliyet), çocuklar ise TC Nüfus Cüzdanı bulundurmak zorundadır.

 

Buna istinaden;

 

1- Stadyuma biletsiz seyirci alınmayacak ve biletler bedelsiz olarak bastırılacaktır.

2-Biletlerin dağıtımı stadyum gişelerinden yapılacaktır.

3-İnternetten bilet talebi yapılamayacaktır.

4- Alınan biletlerin kontrolü, turnike girişlerinden (a) ve (b) bentlerinde belirtilen esaslarla yapılacaktır.

5- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kanalı ile müsabakalara getirilmek istenen 01.01.2000 tarihinde veya daha sonra doğmuş çocuklar için, Yurt Müdürlükleri tarafından Valiliklerden izin alınması gerekmektedir. Yurt Müdürlükleri, Valilik onayı alındıktan sonra, o müsabakada bulunacak çocuk ve görevlilerin listesini ev sahibi kulüplere bildirecek ve kulüpler tarafından verilecek biletler ile müsabakaların izlenmesi sağlanacaktır. Bu kurumlar tarafından getirilecek çocukların yanında refakat edecek görevlilerin de kadın olması zorunludur.

6- Engelli kadınların refakatçilerinin de kadın olması zorunludur. Yaş sınırlarına uyan engelli çocukların annelerinin refakatinde olması zorunludur.

7- Misafir takımların kadın ve çocuk taraftarları da yukarıda belirtilen kriterlere, TFF düzenlemeleri ile getirilmiş kontenjan sınırlamalarına uymak ve ev sahibi takım taraftarlarıyla farklı tribünde olmak koşuluyla seyircisiz oynanan müsabakaları izleyebilirler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler