Başkanlık seçimi ertelendi

 Halter Federasyonu yönetiminin toplu istifası üzerine, 9 Mart Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan Olağanüstü Genel Kurul'da Adaylardan Halil Mutlu'nun bakanlık adayı Tamer Taşpınar'ın lehine çekilmesinin ardından, başkan adayları olarak Kenan Nuhut

Başkanlık seçimi ertelendi

 

Halter Federasyonu yönetiminin toplu istifası üzerine, 9 Mart Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan Olağanüstü Genel Kurul'da Adaylardan Halil Mutlu'nun bakanlık adayı Tamer Taşpınar'ın lehine çekilmesinin ardından, başkan adayları olarak Kenan Nuhut ve Tamer Taşpınar resmi müracaatlarını dün yaptı. Bakan Kılıç'ın aday ol dediği Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ile Kenan Nuhut başkanlık için resmi başvurularını yaparken Taşpınar 254 üyeden 172, Kenan Nuhut ise 93 imza ile adaylık için teklifte bulundu. Ancak 31 ismin mükerrer çıkması üzerine, bu sayılar Tamer Taşpınar için 141'e, Kenan Nuhut için de 62'ye düştü. Taşpınar'ın tekliflerinin rekor olarak değerlendirildiği sayının içersinde Spor Genel Müdürlüğü'nde oy kullanacak olan 25 kişinin de olduğu belirtildi. Bu gelişmeler yaşanırken Halter Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yapılan adaylık başvuru saatleri üzerinde oynandığı ortaya çıktı. Tamer Taşpınar'ın adaylığının geçersiz olduğu iddia edilirken konu önce federasyona, ardından Tahkim'e ve Mahkemeye taşınıyor. Federasyonların ana statüsü o federasyonların 'Anayasası' olarak kabul ediliyor ve bunun dışına çıkılması ise usulsüzlük olarak değerlendiriliyor. Gelişmeler üzerine Başkanlık için aday olan Kenan Nuhut,' yaşanan bu durum ana statüye aykırı olduğunu belirterek itiraz hakkımı kullanıyorum, 'dedi. 
 
İlk itiraz Halter Federasyonu Başkanlığına yapıldı.İşte itiraz dilekçesi: 
 
TÜRKİYE HALTER FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA 
 
9 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan olağanüstü Genel Kurulda başkan adaylığı için başvuru süresinin bitiş günü ve saati, Türkiye Halter Federasyonu Resmi internet sitesi olan www.halter.gov.tr.de 27 Mart 2013 Saat 17:30 şeklinde ilan edilmiştir (EK-1). Başkan adayı Kenan Nuhut, başvuru belgelerini süresi içinde teslim etmiş ve buna dair teslim esnasında Federasyon'da bulunan Av. Mehmet Zeki Köse, Av. Oğuz Atasoy ve delege Necati Kılıç'ın imzasını taşıyan 27.02.2013 saat:17:4S itibariyle tutulan tutanaktan (EK-2) sadece Kenan Nuhut'un süresi içerisinde müracaatını yaptığı, Tamer Taşpınar'ın müracaat evrakının saat 17:49'da, yani ilan edilmiş olan başvuru süresinin bitiminden 19 dakika sonra getirildiği, bu başvurunun süresinde yapılmamış olduğu gerekçesiyle hukuken muteber olmadığı ve kabul edilmemesi gerektiği ya da en azından evrakın üzerine alınan saatin yazılması gerektiği ve getiren şahsa alındı belgesi düzenlenmesi gerektiği yönündeki itirazlar genel sekreter Zeki Öztürk tarafından dikkate alınmayarak usulsüzlüğe göz yumulmuştur. Öte yandan, Federasyon'un resmi web sitesinde, bu usulsüzlüğü örtbas etmek için sonradan saat değişikliği (mesai bitimi) yapılmış, fakat daha sonrasında tekrar 17:30 şeklinde değişiklik yapılmıştır 
 
Genel Müdürlükte ertesi gün toplanan zarf açma komisyonunda şifahen dile getirilen bu husus dikkate alınmayarak usulüne uygun olmayan bir yaklaşım sergilenerek süresinde ilgili evraklarını teslim etmeyen adayın da başvurusu geçerli kabul edilerek bu şekilde tutanak tutulmuştur.
 
Yukarıda arz ve izah olunan sebeplerle, Tamer Taşpınar'ın adaylığının geçersizliğinin tespitine karar verilmesi için gereğini arz ve talep ederiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler