Başkan Şener'den Akyazı tepkisi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Beşirli mevkisi ile Akçaabat'ın Yıldızlı beldesi arasındaki sahil kesiminde yer alan Akyazı beldesinde, denizin doldurulması suretiyle yapılması planlanan Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi Projesi'nin Mimarlar Odası'n

Başkan Şener'den Akyazı tepkisi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Beşirli mevkisi ile Akçaabat'ın Yıldızlı beldesi arasındaki sahil kesiminde yer alan Akyazı beldesinde, denizin doldurulması suretiyle yapılması planlanan Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi Projesi'nin Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararına ilişkin olarak, ''Akyazı Projesi'nin geciktirilmesi hoş olmuyor, şık olmuyor. Herkes bu projeye sahip çıkmalı'' dedi.

Şener, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini ve Salı günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nı incelemek üzere UEFA yetkililerinin Trabzon'a geleceğini belirtti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun olduğunu, yaptıkları küçük düzenlemelerle herhangi bir eksiklerinin bulunmadığını ifade eden Şener, ''Şampiyonlar Ligi maçlarımız burada oynanabilecek. Ancak 60 yıllık bir stadımız var. Stada sonradan yapılan düzenlemelerle 4 senede 10-12 milyon lira harcadık. Kriterler için koridorları düzeltiyoruz, bina az daha aşağıya gelecek. Geçen yıl 1 milyon lira verdik çimlere, çimler bozuldu. Sağolsunlar sonradan kaynak verildi, hallediliyor. Artık modern bir stadımız olması lazım. Bunları düşündüğümüz zaman yeni bir stat yapmamız gerekiyor ama neden bu stat geciktiriliyor'' diye konuştu.

''BAŞBAKANIMIZ, AYRI BİR ÖNEM VERİYOR'   

Liverpool ile İngiltere'de, Athletic Bilbao ile İspanya'da maçlar yaptıklarını dile getiren Şener, ''Bu oynadığımız kulüpler için şehir dışında da statlar yapılıyor. Sayın Başbakanımız da sağolsun Akyazı Stat Projesi konusuyla çok ilgileniyor, ayrı bir önem veriyor. Hükümetten bu konuda çok fazla memnunuz. Ancak Mimarlar Odasının açtığı bir dava sonucu Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Şimdi hukuki bir süreç var. Hükümet bu konuda kaynak oluşturuyor ama kendi şehrimiz içinde 'biz bu kaynağı, parayı almıyoruz' diyoruz'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un bu projeyle birlikte 40 bin kişilik bir stada kavuşacağını ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin de buraya taşınacağını söyleyen Şener, şöyle konuştu:

''Ok yaydan çıktı, artık bitsin. Eleştirenler faydalı iş yapmıyor. Biz de kulüp olarak oraya taşınalım, 105 dönümlük yer veriyorlar. Bize mani oluyorlar. Yeni kamp eğitim tesisleri, idari binalar, sahalar veriliyor. Tesislerde yangın çıkan yer 25-30 yıllık bina. Birileri sahip çıkmalı. Sivil toplum örgütleri sahip çıkmalı.

Herkesin gönlüne göre stat yapılmaz ki. Trabzon düz yer değil, dağların üstüne kurulmuş şehir. Yer olarak bu, başka şeyi yok. Binalar arasında stat olmaz. Emniyet olarak, otopark açısından olmaz. Eğer zemin kötüyse buna göre önlem alınır. En şiddetli depremlerin olduğu Japonya'da bina yıkılmıyor. Ben inşaat yüksek mühendisiyim, bu konuları iyi bilirim. Mimarlık bölümünde zemin konusunda daha az dersler var. Mimarlar Odasının açtığı dava nedeniyle bir zaman kaybı var. Bu bir engel, zaman kaybı hasılat kaybıdır. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda en fazla 24 bin 900 kişi maç izleyebiliyor. Arena Stadı'nda Athletic Bilbao maçı öncesi 37 bin bilet satmıştık. Bu Trabzon'un projesi. Şehir, bu projeyi sahiplenmiyor. Herkes 'başkan var, yönetim var, onlar baksın' diyor. Akyazı Projesi'nin geciktirilmesi hoş olmuyor, şık olmuyor. Herkes bu projeye sahip çıkmalı.''

BAKANLIĞIN YARDIMINA TEŞEKKÜR

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi ve lig maçlarına hazır hale getirilmesi nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 4,5 milyon liralık bir kaynak aldıklarını ve yarın gönderilecek miktarla bu rakamın 6 milyon liraya çıkacağını dile getiren Şener, ''Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, eski-yeni spor bakanlarımız Sayın Faruk Özak ve Sayın Suat Kılıç'a teşekkür ederiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler