Başbakanınız haklı ama...

UEFA kongresi sona erdi, Başkan Michel Platini basın toplantısı düzenledi. Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şahıslar cezalandırılmalı, kulüplere ceza verilmemeli" şeklindeki açıklamasıyla igili görüşlerinin sorulması üzerine "Başbakan, söyledikl

Başbakanınız haklı ama...

UEFA kongresi sona erdi, Başkan Michel Platini basın toplantısı düzenledi.

 

Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şahıslar cezalandırılmalı, kulüplere ceza verilmemeli" şeklindeki açıklamasıyla igili görüşlerinin sorulması üzerine "Başbakan, söylediklerinde haklı. Ancak sistem bu şekilde oluşturulmuş, sistem böyle işliyor.

 

Disiplin Komitesi, bağımsız bir komite. Haklı, ama sistem bu şekilde ve bedeli kulüp ödüyor. başka bir seçenek var mı? Çok zor gibi" ifadelerini kullandı.

Inafntino, finansal fair-play konusunda, "2010 yılında icra kurulu tarafından kabul edildi. İlk müeyideler 2013-2014 sezonunu kapsayacak. 2010 yılından beri kulüpler şartları biliyorlar.

2013-2014 sezonundan itibaren artık yaptırım uygulanacak. Uyarı veya ciddi cezalar verilebilir. Şampiyonlar Ligi'nden men cezası gelebilir. Maksat kulüplere zarar vermek değil, onlara yardımcı olmak.

Bizce karar ne kadar hızlı verilirse çok daha iyi olur. TFF ile görüşmelerimiz oldu. Tüm sorumluluk TFF üzerinde, onlar da bunu biliyorlar ve bize gerekeni yapacaklarını söylediler" dedi.

 

"Benim oyum Türkiye'den yana" 
2020 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği konusunda ise Platini, "Tüm adayları alacağız. Dosyası çok güçlü Türkiye'nin. Tek sıkıntı Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları'na da talip. İkisi bir arada olmaz. Ben Türkiye için oy vereceğim. Çünkü Avrupa Şampiyonası Türkiye'de oynanmalı. Ama Olimpiyat Oyunları'nın oynanması söz konusu ise oy vermem" şeklinde konuştu.

Infantino, "Şike ile ilgili davranışlar kabul edilemez. İki hakem, şike yaptıkları için değil, kendilerine gelen şike bilgisini UEFA ile paylaşmadıkalrı için ömür boyu men edildi. Burada sadece şike yapmak ölçü değil. Tüm deliller detaylı incelenmeli ve o doğrultuda kararlar verilmeli" ifadelerini kullandı.

"Aziz Yıldırım'dan da mektup aldım"
Platini, Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın 2006-2007 sezonunda kendisine gönderdiği mektupla ilgili soruya "Başkanlardan her zaman mektup alıyorum. Aziz Yıldırım'dan bir mektup aldım ve cevapladım" yanıtını verdi.

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik'in isminin TFF Başkanlığı ile geçmesi, ancak bunun gerçekleşmemesiyle ilgili "Hem insani yanı hem de çalışmaları nedeniyle Şenes Erzik'i çok takdir ederim. UEFA'da çok önemli bir rolde. Bu tarafta kalmayı tercih etti. Kararına saygı duyuyorum" dedi.

"Türkiye yargı sürecini beklemek istediğini söylerse, buna ne yanıt vereceksiniz?" sorusu üzerine Infantino, "Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Her kulüp uygunluğunu teyid etmeli. Cezai kovuşturma başka bir şey, disiplin kovuşturması ayrı bir şey" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor