"Başbakan şike için uyarmıştı"

Adnan Polat, şike ve teşvikle ilgili yasanın ilk halinin değiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini daha önce uyardığını belirtti.Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Adnan Polat, şike ve teşvikle ilgili yasanın kulüplerin tribün t

"Başbakan şike için uyarmıştı"

Adnan Polat, şike ve teşvikle ilgili yasanın ilk halinin değiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini daha önce uyardığını belirtti.

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Adnan Polat, şike ve teşvikle ilgili yasanın kulüplerin tribün teröründen kurtulması için ivedilikle çıkarılmasını kendilerinin istediğini, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uyarılarına rağmen ısrar ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la birlikte kanun taslağını defalarca masaya yatırdıklarını vurgulayan Polat, "Biz taslağa şike ve teşvik yönetici düzeyinde olursa 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası maddesi koydurduk. Bunun da paraya çevrilme hükmü vardı. Ama taslağımızda olmayan maddeleri, kanunlaşınca gördük. Federasyon'da nasıl bir değişime uğradığını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı üyeleriyle Başbakan Erdoğan'ın görüşmesine atıfta bulunan Polat şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan bizi uyararak, 'Çok ağır bir yasa, yeniden gözden geçirin, üzerinde çalışın. Bu kanunu yeni yasama dönemine bırakalım.' dedi.

Taslağın içerisindeki değişiklikleri bilmediğimizden ve taraftar olayları sebebiyle büyük maddi zararlar gördüğümüz için yasanın hemen çıkartılmasını istedik." Polat, artık yöneticilik yapmadığı için kafasının daha rahat olduğunu, Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan yasanın yeni haliyle ilgilenmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor