Başbakan Fenerliyse ben ondan çok TS'liyim

Ak parti Trabzon eski il başkanı Ahmet Metin Genç “Başbakan ne kadar Fenerbahçeli ise ben ondan daha fazla Trabzonsporluyum” dedi.Ak Patiden Trabzonspor'un şike ile çalınan kupası ile ilgili aykırı sözler. Eski il başkanı Ahmet Metin Genç adeta başbakan R

Başbakan Fenerliyse ben ondan çok TS'liyim

Ak parti Trabzon eski il başkanı Ahmet Metin Genç “Başbakan ne kadar Fenerbahçeli ise ben ondan daha fazla Trabzonsporluyum” dedi.

Ak Patiden Trabzonspor'un şike ile çalınan kupası ile ilgili aykırı sözler. Eski il başkanı Ahmet Metin Genç adeta başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Çay TV de Halil İbrahim İleli'nin sunduğu Trabzon'dan Gündem programına konuk olan Avukat  Genç, şike sürecinde Trabzonspor’un şampiyonluk kupasının Trabzon a gelmesini başbakan engelledi yorumlarına cevaben yaptığı açıklamada “ Başbakan tabi ki Fenerbahçeli olabilir. Fenerbahçe’nin küme düşmemesini de isteyebilir.Fenerbahçe yi savunabilir de. Ancak başbakan ne kadar Fenerbahçeli ise ben ondan daha fazla Trabzonsporluyum. Şampiyonluk kupasının  Trabzon’a gelmesi için mücadele ederim” dedi.

Başbakan Fenerli ise ben ondan daha fazla Trabzonsporluyum

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon eski il başkanı Ahmet Metin Genç samimi açıklamalarda bulundu. Genç, Şike sürecinde şikeye bulaşmadıkları için başkan Sadri Şener’i kutladığını ancak süreci iyi yönetemediği için de eleştirdiğini söyledi. Sadri Şener’in Başbakan ile Trabzon valiliğinde bir araya geldiği dönemde neler konuşulduğunu Trabzon kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirten Genç, “Başbakan ile Sadri Şener şike sürecinin ardından Trabzon valiliğinde bir araya geldi. Şike süreci ile ilgili konuştular. Orda neler konuşuldu. Sadri Şener şeffaf olmalı ve konuşulanları kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.

Ahmet Metin Genç 2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzon’a gelmesini başbakan engelledi şeklinde ki yorumlara da değinerek, “ Başbakan Fenerbahçeli olabilir.Fenerbahçe’nin küme düşmemesini de isteyebilir. Ancak başbakan ne kadar Fenerbahçeli ise ben ondan daha fazla Trabzonsporluyum. Bende kupanın Trabzon a gelmesi için ondan daha fazla mücadele ederim” dedi.

 Ayasofya Müze olarak kalmalı

Ahmet Metin Genç Ayasofya müzesinin cami olması gerektiği tartışmalarına da değinerek “ Ayasofya’nın cami olması fikrini ilk ortaya atan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’dı.Ben imam hatim lisesi mezunu birisiyim.İnançlarımı da en yoğun şekilde yaşamaya çalışırım. Bence Ayasofya bir kilisedir. Ben bir kilise de namaz kılmak istemiyorum. Ben nasıl bir cami de hristiyanların namaz kılmaması gerektiği görüşünü savunuyorsam, bir kilisede de Müslümanlar namaz kılmamalıdır. Biz kilise de namaz kılınca neyi kanıtlamış olacağız. Ayasofya müzesinin cami ye dönüştürülmesine kesinlikle karşıyım.Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a da katılmıyorum” şeklinde konuştu.

 Kanca ve Yanmış Dik duramadılar

Ahmet Metin Genç, Adalet ve Kalkınma Partisi nin son il başkanlığı kongresinde mevcut adaylar Faruk Kanca ve Mustafa Yanmış’ın adaylık dan çekilmesi ve Adnan Günnar’ın listesine katılması ile ilgili olarak ise “Arkadaşlar dik duramadılar. Siyaset dik duruş sergilemeyi gerektirir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor