Barcelona'dan İsrail'e soğuk duş

 Barcelona, 7 Ekim'de Real Madrid ile yapacağı karşılaşmaya İsrailli asker Gilad Şalit yerine, Filistinli sporcu ve teknik adamları davet etti. Geçen yıl Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli asker Gilad Şalit'e yaptığı daveti, gelen tepkiler üzerin

Barcelona'dan İsrail'e soğuk duş

 

Barcelona, 7 Ekim'de Real Madrid ile yapacağı karşılaşmaya İsrailli asker Gilad Şalit yerine, Filistinli sporcu ve teknik adamları davet etti.
 
Geçen yıl Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli asker Gilad Şalit'e yaptığı daveti, gelen tepkiler üzerine iptal eden Barcelona Kulübü, tepkileri dindirme amacıyla Şalit yerine Filistinli sporcuları ve teknik adamları maça davet ettiğini açıkladı.
 
Filistin Futbol Federasyonunu (FFF) ise 7 Ekim'deki 'El Clasico' maçı öncesi, davet dolayısıyla Barcelona Kulübü'ne teşekkür etti. FFF, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Filistin halkına yapılan bu daveti memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
 
Açıklamada Barcelona'nın serbest bırakılan Filistinli oyuncu Mahmud Sarsak, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Avde ve FFF Başkanı Cibril Recub'a da davet gönderdiği belirtildi.
 
Batı Şeria'ya giderken, Gazze ile İsrail arasındaki kontrol noktasında tutuklanan Filistinli futbolcu Sarsak, 96 gün süren açlık grevi sonrasında 10 Temmuz'da serbest bırakılmıştı.
 
Hamas ve Filistinli gruplarca 2006-2011 yılları arasında Gazze Şeridi'nde alıkonulan İsrail askeri Gilad Şalit, Hamas ve İsrail arasında yapılan anlaşmada, hapishanelerde tutuklu bulunan yüzlerce Filistinli mahkuma karşılık serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler