Barack Obama rövanşı aldı

 ABD Başkanlık seçimlerinin ikinci açık oturumu, Obama ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney'in kıyasıya çekişmesine sahne oldu. Barack Obama ile Romney, New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde, ekranları başındaki milyonlarca Amerikalı'nın önünde

Barack Obama rövanşı aldı

 

ABD Başkanlık seçimlerinin ikinci açık oturumu, Obama ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney'in kıyasıya çekişmesine sahne oldu.
 
Barack Obama ile Romney, New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde, ekranları başındaki milyonlarca Amerikalı'nın önünde ikinci kez kozlarını paylaştı.
 
Beklendiği gibi ilkinden çok daha hararetli bir havada geçen münazara, özellikle ekonomik fırsatlar, göçmenlik reformu, istihdam, enerji ve Libya gibi konularda iki aday arasında sert tartışmalara sahne oldu.
 
İlk münazaradan farklı olarak, vatandaşlarla toplantı formatında geçen ve soruları salondaki 82 kararsız seçmenin sorduğu münazaranın, 90 dakika sürmesi planlanmasına rağmen bu süreyi biraz aştığı görüldü. Adayların da sorulara cevap verirken sürelerini aştığı gözlendi.
 
Obama'nın, ilk münazarada sergilediği, destekçilerinde ''hayal kırıklığı'' yaratan ve anketlerde ciddi oranda puan kaybetmesine yol açan performansı sonrasında, Romney'ye kaptırdığı ivmeyi geri almak ve ''tedirgin'' parti tabanını tekrar canlandırmak için bu sefer çok daha agresif olması bekleniyordu ve öyle de oldu. İzleyiciler, münazaranın başından sonuna kadar, karşılarında çok daha enerjik, hazırlıklı ve Romney'yi çok daha doğrudan ve keskin biçimde hedef alan bir başkan buldu.
 
Tartışma boyunca hemen hiçbir konuda anlaşamayan Obama ve Romney'nin, sık sık ayağa kalktıkları, birbirleri etrafında tur attıkları, zaman zaman birbirlerinin sözlerini kesip, sert çıkışlar yaptıkları ve birbirlerinin gözlerine bakarak karşılıklı sorular yönelttikleri gözlendi.
 
Amerikan medyasına göre tartışmayı kazanan Obama
 
Tartışma boyunca Obama, Beyaz Saray'daki ilk 4 yılında hayata geçirdiği icraatları daha kuvvetli tonda anlatırken, Romney'ye de çok daha sert vurgularla yüklendi. Obama, ilk münazarada hiç bahsetmeyerek destekçilerini şaşırttığı, Romney'nin ''yüzde 47'' gafını da beklendiği gibi bu kez gündeme getirdi.
 
Romney de yine somuta inmese de kendi planlarından bahsetti ve Obama'nın ekonomik karnesine sert eleştiriler yöneltti. Ancak Romney'nin, ilk münazaranın aksine, bu sefer Obama'nın üzerine çok fazla gidemediği görüldü.
 
İki taraf da birbirlerini doğruları söylememekle suçladı.
 
Amerikan televizyonlarında, münazara sonrasında yapılan ilk anketlere göre, ikinci açık oturumun galibi Obama oldu.
 
CNN televizyonunun anketinde, münazarayı izleyenlerin yüzde 46'sı Obama'yı galip ilan ederken, Romney'nin kazandığını düşünenlerin oranı yüzde 39'da kaldı.
 
CBS'in anketinde de ''Obama galip geldi'' diyenlerin oranı yüzde 37, ''Romney kazandı'' diyenlerin oranı da yüzde 30 oldu. Ankette, yüzde 33'lük kesim de münazaranın berabere bittiği görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler