Bamba ve Zokora'nın rakibi beli oldu!

2013 Afrika Kupası C Grubu'nda son hafta maçında Nijerya, Etiyopya ile karşılaştı. Nijerya maçı 2-0 kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.Nijerya'ya galibiyeti getiren golleri 80. ve 90. dakikada penaltıdan attığı gollerle Chelsea'li Victor Moses kay

Bamba ve Zokora'nın rakibi beli oldu!

2013 Afrika Kupası C Grubu'nda son hafta maçında Nijerya, Etiyopya ile karşılaştı. Nijerya maçı 2-0 kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Nijerya'ya galibiyeti getiren golleri 80. ve 90. dakikada penaltıdan attığı gollerle Chelsea'li Victor Moses kaydetti. Nijerya'da eski Fenerbahçeli Emmanuel Emenike ilk 11'de başladığı maçın 75. dakikasında kenara geldi. Fenerbahçeli Joseph Yobo ise 90. dakikada John Obi Mikel'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu galibiyetin ardından Nijerya puanını 5'e yükselterek tur atlamayı başardı. Günün diğer maçında ise Burkina Faso ile Zambiya, 0-0 berabere kaldı ve Burkina Faso da 5 puanla gruptan çıktı.

Gruptan ikinci çıkan Nijerya, D Grubu'nda liderliği garantileyen Fildişi Sahili ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Emenike ve Yobo'lu Nijerya ile Bamba, Zokora, Eboue ve Drogba'nın formasını giydiği Fildişi Sahili'nin bu maçı Türkiye'yi de yakından ilgilendirecek. Karşılaşma 3 Şubat tarihinde oynanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor