Balkan Ligi geliyor!

Önceki gün Sofya’da özel bir toplantı gerçekleştirildi. CSKA Sofya başkanı, Bulgaristan, Sırbistan, Türkiye ve Azerbaycan temsilcileriyle görüştü. 25 Aralık’ta Belgrad’da gerçekleştirilecek ikinci toplantıdan bir ay sonra da, Bükreş’te daha kapsamlı yeni

Balkan Ligi geliyor!

Önceki gün Sofya’da özel bir toplantı gerçekleştirildi. CSKA Sofya başkanı, Bulgaristan, Sırbistan, Türkiye ve Azerbaycan temsilcileriyle görüştü. 25 Aralık’ta Belgrad’da gerçekleştirilecek ikinci toplantıdan bir ay sonra da, Bükreş’te daha kapsamlı yeni bir buluşma kararlaştırıldı. Detayların belirleneceği toplantıya, Ukrayna, Romanya, Rusya ve Moldova kulüp temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Türkiye’den ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a davet gönderildi. Kulüplerin organizasyona sıcak yaklaştığı ifade ediliyor.

İSTANBUL EKİPLERİ LİSTEDE
Gelecek toplantıya davet edilen ve “Balkan Ligi”nde yer alması beklenen takımlar şimdilik şöyle: Steaua Bükreş, Dinamo Bükreş (Romanya), CSKA Sofya, Levski Sofya (Bulgaristan), Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş (Türkiye), Kızıl Yıldız, Partizan, Vojvodina (Sırbistan), Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Neftchi (Azerbaycan), Dacia Sheriff (Moldova), Spartak Moskova, Dynamo Moskova, CSKA Moskova, Zenit, Anji ve Rubin Kazan (Rusya).

Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan da turnuvaya katılma talepleri gelmesi bekleniyor.

TEK SORUN YUNANİSTAN
Projeye öncülük eden CSKA Sofya kulübü genel direktörü Dragoljub Simonovich ise, sorun yaşadıkları tek ülkenin Yunanistan olduğunu ifade etti. Simonovich “Çeşitli Yunan kulüplerine ligimize katılmaları için davet gönderdik fakat hiçbiri yanıtlamadı. Bükreş’teki gelecek toplantı için tekrar davetiye göndereceğiz, umarım olumlu yanıt alırız” diye konuştu.

THY SPONSORLUĞUNDA...
Turnuvaya Rus Gazprom şirketi ile Türk Hava Yolları’nın sponsorluk yapabileceği iddia edildi. Toplantıların tamamlanmasından sonra 3 aylık bir süreç içerisinde UEFA’ya sunulacak olan lig planı, şu an için UEFA yetkililerince sıcak karşılanmıyor. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni hesaba katan UEFA, takvim konusunda endişeli...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler