Bakandan Trabzon'a stad müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Cumhuriyet Türkiye'si bir takvim yılı içerisinde 18 stadyumun yapımına başlayabilecek ekonomik kuvvete ve istikrara kavuşmuştur" dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında düzenlenen törenle Gençlik ve Spor Bakanı Suat K

Bakandan Trabzon'a stad müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Cumhuriyet Türkiye'si bir takvim yılı içerisinde 18 stadyumun yapımına başlayabilecek ekonomik kuvvete ve istikrara kavuşmuştur" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında düzenlenen törenle Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında 2012 yılında 18 şehre yapılacak stadyumlardan Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Adana'daki statların protokolleri imzalandı. İmza töreninin ardından konuşan Bakan Kılıç, "Bugün gerçekten anlamlı bir birlikteliği sizlerle birlikte yaşadık. Ben bundan fevkalade mutluyum, gururluyum. Esasında adına gurur duyduğumuz esas değer cumhuriyet Türkiye'sidir ve Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin bugün geldiği yüzün görülmesi anlamında son derece önemlidir" dedi.

"Türk ekonomisinin başta Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere ortaya koymuş olduğu dirayetli performans, bugün bu imzaları bu kadar gönül huzuru içerisinde atabilmemizin altyapısını hazırlayan önemli bir unsurdur" diyen Kılıç, bu anlamda teşekkürü hak eden diğer kurumlardan birinin de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olduğunu kaydetti. Başbakanlık TOKİ'nin başarısıyla kazandığı ün ve kariyeri ile Türkiye sınırlarını aşan bir kurum haline geldiğini söyleyen Kılıç, "Kentsel dönüşümlerde, toplu konut üretimindeki performansını aynı zamanda diğer sosyal donatı ihtiyaçlarımızın karşılanmasında da ortaya koyabilen bir kurum haline gelmiştir" diye konuştu.

"9 STADYUM PROTOKOLÜMÜZ DAHA VAR"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla birlikte bugün önemli bir adımın atıldığına dikkat çeken Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Şu an itibarıyla bugünküler hariç 9 tane stadyum protokolümüz var. Bunlar Afyonkarahisar, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Malatya, Mersin, Sivas ve Trabzon illerimizle ilgili olarak bakanlığımızla Başbakanlık TOKİ arasında imzalanmış olan protokollerdir. Bu protokoller kapsamında İstanbul'daki stadyum inşaatı tamamlanmış ve hizmete alınmıştır. Afyonkarahisar ilimizdeki stadyum inşaatının temeli 3 ay önce tarafımızdan atılmış ve inşaatına başlanmıştır. Mersin ilimizdeki stadyumun ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirilmiş, yer teslimi yapılmış ve hafriyat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanmıştır. Toplu Konut İdaresi'ni de hızla işlerliğinden dolayı bir kere daha tebrik ediyorum."

Bakan Kılıç, Malatya'daki stadyum ihalelerinin de 11 Ocak'ta gerçekleşeceğini belirterek, Batman, Gaziantep, Hatay, Sivas ve Trabzon illerine yönelik ise ihaleye hazırlama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

"HİZMETTE ASLA BÖLGESEL BİR AYRIM YOK"

Hizmetin sınırı olmadığını dile getiren Kılıç, "Hizmette asla bölgesel bir ayrım yoktur. Bugün protokol imzaladığımız illere bakıldığında, öncesinde protokollerini imzaladığımız illere bakıldığında görülecektir ki gerçekten çok hummalı bir çalışmayla, ne yaptığını bilen, hedefini belirlemiş olan bir çalışmayı birlikte yürütüyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, bugün protokollerinin imzaya açılmadığı 3 ilin daha bulunduğuna işaret ederek, "Protokolleri önümüzdeki günlerde gündeme gelecek olanlardan bir tanesi Eskişehir ilimizdir. Eskişehir'de olan çalışmalarımızı biz arazi tespiti ve mevcut arazilerimizin değerlendirilmesine yönelik devam ettiriyoruz. Bir diğeri Antalya ilimizdir. Antalya'da da yine marka bir stadyumu Antalyalılara kazandırmak üzere hem arazi belirleme hem de mevcut arazilerimizi değerlendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bir başkası da stadyum ihtiyacı bulunan ilimiz İzmir'dir ve arazi çalışmalarıyla arazi değerlendirme çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütmekte olduğumuz. Bunları da ilave ettiğimizde Türkiye'de 2011-2012 yıllarında toplam 18 stadyumun protokolleri imzalanmış, ihaleleri yapılmış, temel ve kazı çalışmaları başlatılmış, inşaatları sürdürülebilir hale gelinmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ PARMAK ISIRTACAK BİR BAŞARININ İMZALARINI BUGÜN ATTI"

Bakan Kılıç,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Türkiye'si bir takvim yılı içerisinde 18 stadyumun yapımına başlayabilecek ekonomik kuvvete ve istikrara kavuşmuştur. 8-9 yıldır geceleri gündüzlere katarak yapılan çalışmaların neticesinde, dünya ekonomilerinin krizlerle boğuştuğu bir dönemde Türkiye ekonomisi- Sayın Bakanımız Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'ndan geliyor- parmak ısırtacak, Allah nazardan saklasın dedirtecek bir başarının imzalarını bugün atmıştır. Biz bugün stadyum protokollerine ilişkin temellerimizi attık ama göreceksiniz ki pek çok yerde TOKİ'ye devredeceğimiz arazilerin değeri yapılacak olan stadyumlardan fazla çıktığından ilave spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, atış poligonları, gençlik merkezleri bu stadyumların yanında adete promosyon olarak o illerimize kazandırılmış olacak."

"BAŞKENTİN KARİZMASINA YAKIŞAN BİR STADYUM KAZANDIRACAĞIZ"

Ankara'da yapılacak stat projesi konusunun hatırlatılması üzerine ise Kılıç, "Başkent olmasından dolayı, büyükşehir olmasından dolayı Ankara'da henüz bir arazi tespiti çalışmasını neticelendirmiş değiliz. Ankara gündemde, cumhuriyetin başkentine, başkent'n onuruna, görüntüsüne, karizmasına yakışan bir stadyum kazandıracağız" dedi. Ence tarafımızdan atılmış ve inşaatına başlanmı

Bakan Kılıç, yapılacak statların maliyetinin sorulması üzerine, projeler çizilmedikçe yaklaşık bir maliyeti paylaşmanın mümkün olmadığını belirterek, statların tahminen 1-1.5 milyar TL'ye mal olacağını ve söz konusu projelerin 2 yıl içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

"BİZ SPORUMUZU GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ, DESTEKLEMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ"

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'e ve ekonomi yönetimine teşekkür eden Kılıç, "Bırakınız Türkiye'nin önceki yıllarını dünyanın herhangi bir ülkesinde aynı takvim yılı içerisinde 18 farklı stadyumun inşaatını ihale edip, çalışmalarını başlatma kuvvetini ve ekonomik sağlamlığını ortaya koyabilen bir başka ekonomik düzenin olduğunu zannetmiyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek ise, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür ederek, "Gerçekten bu kadar kısa bir süre içerisinde tüm bu illeri kapsayacak şekilde protokollerin bu noktaya getirilmiş olmasında kendi dinamizmi ve takipçiliği tabii ki önemli olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'nin gerek insana, gerek fiziki, gerekse de Ar-Ge yatırımları sonucunda çok önemli mesafe katettiğini söyleyen Şimşek, "Bugün aslında fiziki altyapının iyileştirilmesi anlamında da çok önemli bir adım atıyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, Maliye'den doğrudan bir kaynak kullandırtmadıklarını vurgulayarak, "Bu statlar için gerekli arsa temini konusunda yardımcı oluyoruz. Mevcut yerlerin ekonomik anlamda daha iyi değerlendirilmesini sağlıyoruz. Bir anlamda aslında bu statların yapılmasıyla birlikte Türkiye sadece marka yeni spor tesislerine kavuşmuyor, aynı zamanda kentsel dönüşüme de kazanmış oluyor" ifadelerini kullandı.

"Biz sporumuzu güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" diyen Ekonomi Bakanı Şimşek, "Ekonomimiz büyüdükçe, kaynaklarımız arttıkça, şehirlerimiz marka şehir anlamında ilerledikçe zaten mevcut alanlar çok önemli bir değeri yansıtıyor" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel de, Seyrantepe Stadı'nı UEFA kriterlerine göre tamamladıklarını hatırlatarak, yapılacak projelerin Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler