Bakandan futbolculara kötü haber

Futbolcuya vergi düzenlemesi, bugün EKK'da görüşülecek. Bakan Mehmet Şimşek, "Yüzde 15 vergi ödeyen futbolculara yönelik düzenlemeyi yaptık" dedi. Futbolcuların ödediği yüzde 15'lik vergi oranını yüzde 35'e çıkaracaklarını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şi

Bakandan futbolculara kötü haber

Futbolcuya vergi düzenlemesi, bugün EKK'da görüşülecek. Bakan Mehmet Şimşek, "Yüzde 15 vergi ödeyen futbolculara yönelik düzenlemeyi yaptık" dedi.

 

Futbolcuların ödediği yüzde 15'lik vergi oranını yüzde 35'e çıkaracaklarını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir çalışmaları süren yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağı'nın hazır olduğu bilgisini verdi.

 

Taslağın bugün yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında sunulacağını, arkasından da ilave çalışma yapılması gerekiyorsa yapılacağını belirten Şimşek, ondan sonra konuyu Bakanlar Kurulu'na ve Meclis'e sevk edeceklerini belirtti.

 

MÜKELLEF SAYISI ARTACAK

Yeni yasa taslağıyla gelir ve kurumlar vergisi kanunlarını birleştirdiklerini söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, şu anda kurumlar ve gelir vergisinde geçici maddelerle birlikte yaklaşık 250 madde bulunduğunu, istisnaları daraltacaklarını belirtti. Şimşek, konuyla ilgili şu örneği verdi: "Diyelim ki futbolcular Süper Lig'de çok iyi para kazanıyorlar. Onların vergi oranı yüzde 15. Ama siz, diyelim ki bir şirkette üst düzey yöneticisiniz, siz de iyi maaş alıyorsunuz, sizin vergi oranınız yüzde 35'e kadar çıkıyor.

 

Bu tür muafiyetler var. Yani 8-10 sayfayı kapsayan muafiyet ve istisnalar var. Bundan sonra yani halen vergi ödemeyen bazı kesimler veya az ödeyen bazı kesimlerin, artık normal vergi oranlarına tabi olma ihtimalleri yüksek" Bakan Şimşek, düzenlemeyle yeni vergi getirilmeyeceğini vurguladı. "Vergi tabanını genişletip, beyanname veren mükellef sayısını artıracağız" diyen Şimşek, muafiyet ve istisnalara ilişkin çok ciddi bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

 

NE DEMİŞTİ?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birsu Eren'e verdiği röportajda milyon euroluk transfer ücretleri alan futbolcularla memurların aynı vergiyi ödemesinden rahatsız olduğunu belirterek, "Futbolcu vergisini yüzde 15'ten yüzde 35'e çıkaracağız. Tabii ki futbolcular açısından Türkiye bir cennet. Yüzde 15 vergi ödüyorlar.

 

Alt ligde bu yüzde 10, bir alt ligde ise yüzde 5. Son dönemlerde bu konu tartışıldı. Biz de gelir vergisi mevzuatını yeniden yazıyoruz. Bu çerçevede konunun ele alınmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim. Taslağın son şeklini vermediğimizden bir şey söylemek için erken. Kamu vicdanını yaralayan bir durum varsa bizim bunu gerçekçi bir zeminde çözmemiz lazım" diye konuşmuştu.

 

ADALET GELECEK

Gelir vergisi reformuyla vergideki adaletin iyileştirileceğini ifade eden Mehmet Şimşek, şu ana kadar beyanname vermeyen çok geniş kesimler bulunduğunu, taslak ile amaçlarının mükellef sayısının artırılması olduğunu söyledi.

 

Bakan Şimşek, "Tabii ki burada girişimcilik, yatırımlar, tarımsal üretim ve istihdam başta olmak üzere ekonomiyi teşvik edecek yaklaşımlar üzerine gideceğiz. Cari açığı azaltmaya yönelik bir çaba olarak enerji tasarrufu teşvik edilecek" dedi.

 

Şimşek, bir yandan mevzuatın sadeleştirileceğini ve öngörülebilirliğinin artırılacağını, bir yandan da idarenin, yani maliyenin elinin de güçlendirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor