Bakan ve Başbakan yardımcısı oldu!

 4.5 milyon nüfuslu Gürcistan'da 1 ekim'de yapılan seçimler hükümeti değiştirdi. Milyarder işadamı Bidzina Ivanishvili'nin genel başkanı olduğu ve henüz şubat ayında kurulan Gürcistan Rüyası Partisi yüzde 65 oyla ülkenin başına geldi. Değişen kabinenin en

Bakan ve Başbakan yardımcısı oldu!

 

4.5 milyon nüfuslu Gürcistan'da 1 ekim'de yapılan seçimler hükümeti değiştirdi. Milyarder işadamı Bidzina Ivanishvili'nin genel başkanı olduğu ve henüz şubat ayında kurulan Gürcistan Rüyası Partisi yüzde 65 oyla ülkenin başına geldi. Değişen kabinenin en önemli isimlerinden birisi de ülkesinin şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük futbolcu olan Kaha Kaladze oldu. 
 
TÜRK İŞADAMLARINA DESTEK SÖZÜ
 
2009 yılından bu yana Gürcistan Hükümeti'nin enerji danışmanlığını yapan eski Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Kaladze'nin dün İstanbul'a gelerek Bakan Yıldız ve bazı işadamları ile görüşmeler yaptığını söyledi.
 
Kaladze'nin politik tecrübesi olmamasına rağmen bu pozisyon için son derece uygun bir isim olduğunun altını çizen Günay, "Kaladze uzun yıllar Avrupa'da yaşamış ve Batı kültürünü çok iyi bilen bir isim. Türk işadamları da dün yaptıkları görüşmeden çok memnun kaldı. Bakan Kaladze Türk işadamlarına Gürcistan'a enerji yatırımı yapmaları çağrısında bulundu ve her türlü bürokratik engeli kaldırıp yatırımlara destek olacakları sözünü verdi" dedi.
 
ÜLKE SU ZENGİNİ
 
Gürcistan'da petrol veya doğalgaz olmadığını ama en büyük zenginliğinin su kaynakları olduğunu anlatan Günay, şunları söyledi:
 
"Su kaynakları sahipliği açısından dünyada ikinci sırada. Türk işadamları da bir süredir yakın ilgi gösteriyor. Ağaoğlu, Ataç, Kolin ve Limak gibi grupların 1 milyar dolara ulaşan yatırımları var. Ayrıca Sanko da 1.5 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. Hepsi hidroelektrik santralleri yapıyor. Yatırımlar tamamlanınca oradan ürettikleri elektiriği türkiye2ye ve diğer ülkelere satabilecekler."
 
TERİM ÇOK DUYGULANDI
 
Kaladze'nin kendisinden Türkiye'ye gelince Fatih Terim'i de görmeyi istediğini anlatan Günay, "Biz de bunun üzerine hemen temasa geçip görüşmeyi ayarladık. Dün Florya'da Terim'i ziyaret ettik. Terim çok duygulandı ve bir ara gözleri doldu. Kaladze'nin karşısına ülkesinin enerji bakanı olarak geçmesinden çok mutlu oldu" diye konuştu.
 
Günay, Kaladze'nin bu akşam oynanacak Galatasaray-Karabük maçını izledikten sonra ülkesine döneceğini belirtti.
 
Kaladze kimdir?
 
1978 doğumlu Kaladze, 1993'de profesyonel kariyerine başladı. Dinamo Tiflis'te 5 sezon, Dinamo Kiev'de 3 sezon oynadıktan sonra 2000-2001 sezonunda Fatih Terim'in teknik direktör olduğu Milan'a transfer oldu. Kaladze Milan'da yaklaşık 10 yıl oynadıktan sonra Genoa'ya traansfer oldu ve 2011 yılında da futbolu bıraktı.
 
Kaladze 2001, 2003 ve 2006 yıllarında ülkesinin en değerli futbolcusu seçildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor