Bakan Kılıç'tan TFF'ye uyarı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, Manisa'da oynanan milli maç sırasında, TFF'nin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ülke genelinde bulunan statlar için merkezi biletleme, Stadyum Güvenlik Kamera Sistemi (CCTV)

Bakan Kılıç'tan TFF'ye uyarı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, Manisa'da oynanan milli maç sırasında, TFF'nin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ülke genelinde bulunan statlar için merkezi biletleme, Stadyum Güvenlik Kamera Sistemi (CCTV) ve kartlı geçişi sağlayacak E-Bilet Projesi'ni 2013-2014 sezonunda uygulamaya koyulması konusunda Başkan Yıldırım Demirören'i uyardığı öğrenildi.

Manisa'da oynanan Türkiye - Çek Cumhuriyeti hazırlık karşılaşması devre arasında Bakan Suat Kılıç, TFF başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı kısa görüşmede, spor alanlarında şiddet olaylarının artması nedeniyle acele edilmesi konusunda ikazda bulunduğu öğrenildi.

Maliyetinin 60 Milyon TL civarında olması nedeniyle TFF'nin uygulamayı geciktirdiği düşüncesinin yaygınlaşması üzerine Bakan Kılıç, bütçesinin yaklaşık olarak 250 Milyon TL civarında olan TFF'nin bu uygulamayı bir an önce hayata geçirmesi konusunda hassas olunmasını istediği ifade edildi.

2012 Aralık ayında uygulamaya koyulması beklenen "Elektronik Bilet" konusunda TFF bakanlıktan süre istemiş ve 2013-2014 sezonunda faliyete geçirme konusunda Bakanlık ile mutabakata varılmıştı. Spor alanlarında olayların yeniden artması üzerine bakan Kılıç, verilen sürenin kesinlikle geçmemesi konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e uyarıda bulunarak, hazırlıkların bir an önce bitirilmesi ve bir aksilik olmaması konusunda ikazda bulunduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor