Bakan Kılıç'tan iki Federasyona ambargo!

7 Şubat 2013 tarihinde Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde İ.Barış Özistek, 12 oy alarak Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu, Nihat Ermihan'da aynı dönemde 26 oy ile Hava Sporları Federasyonu başkanlıklarına seçi

Bakan Kılıç'tan iki Federasyona ambargo!

7 Şubat 2013 tarihinde Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde İ.Barış Özistek, 12 oy alarak Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu, Nihat Ermihan'da aynı dönemde 26 oy ile Hava Sporları Federasyonu başkanlıklarına seçilmişlerdi. Ancak! iki federasyon başkanı da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan ambargo yedi.

Yurt dışında olan Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı İ.Barış Özistek' "Olay doğrudur ama, henüz resmi bir yazı elimize ulaşmadı. Arkadaşlarım konuyu kısaca telefonda bana anlattı. Türkiye'ye döndüğümde bu konu ile ilgili geniş bir açıklama yapacağım" dedi.

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan'a ulaşmaya çalışan muhabirimiz, Başkan Ermihan'ın yurt dışında görevli olması ve telefonunun kapalı olması nedeniyle kendisine ulaşamadı.

DİJİTAL OYUNLAR VE HAVA SPORLARI FEDERASYONLARI BAKANLIK TARAFINDAN "LAV" EDİLDİ

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu İ.Barış Özistek, federasyon başkanlığına seçilmesine rağmen imza yetkisi alamadı. Bakan Suat Kılıç tarafından ataması yapılmayan ve başkanlığı resmiyet kazanamayan İ.Barış Özistek'in fedarasyonu lav edildi. Hava Sporları Federasyonunada aynı uygulamanın yapıldığı öğrenildi. Başkan Nihat Ermihan'ında 7,5 aydır ataması Bakan Kılıç tarafından yapılmıyordu.

 

İKİ FEDERASYONDA GELİŞMEKTE OLAN SPOR FEDERASYONUNA BAĞLANDIĞI ÖĞRENİLDİ

 

Genel Kurul'un üzerinden 7,5 aylık bir süre geçtikten sonra bakanlık tarafından radikal bir karar alındı. Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu, GSGM Merkez Danışma Kurulu'nda alınan bir hafta önce alınan karara göre, her iki federasyonda Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'na bağlandığı belirtildi. Dolayısıyla seçimle göreve gelen .Barış Özistek ve Nihat Ermihan'ın federasyon başkanlıkları göreve başlamadan sona ermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler