Bakan Kılıç'tan Erzik açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1.(TFF) Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Eğer Türkiye'de futbol kulüplerinin başkanları genel anlamda Sayın Şenes Erzik ismi etrafında bir birliktelik oluşturabilirlerse bundan memnuniyet duyarız."Gençlik ve Spor Bak

Bakan Kılıç'tan Erzik açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1.(TFF) Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Eğer Türkiye'de futbol kulüplerinin başkanları genel anlamda Sayın Şenes Erzik ismi etrafında bir birliktelik oluşturabilirlerse bundan memnuniyet duyarız."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik'in, Türkiye Futbol Federasyonu

(TFF) Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Eğer Türkiye'de futbol kulüplerinin başkanları genel anlamda Sayın Şenes Erzik ismi etrafında bir birliktelik oluşturabilirlerse bundan memnuniyet duyarız. Erzik dışında bir isim üzerinde birliktelik oluşması durumunda bundan da mutluluk duyarız" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda, Hollanda'nın Psv Eindhoven takımı ile Trabzonspor arasında, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maçı izlemek Trabzon'a gelen Bakan Kılıç, havaalanında gazetecilerin Şenes Erzik'in TFF başkanlığı adaylığı konusundaki sorularını yanıtladı.

Erzik ile TFF başkanlık seçimleri ve süreci hakkında görüşüp, değerlendirmede bulunduklarını belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Bizim başından itibaren söylediğimiz bellidir. TFF özerk bir yapıyla yönetilmektedir. Hükümetimiz, siyasi bir yaklaşımla bu alana müdahale etmeyi düşünmemektedir. Kulüpler Birliği, Bank Asya, ikinci ve üçüncü lig kulüplerinin genel eğilimi doğrultusunda bir ismin belirginleşmesi halinde seçilecek olan isim herkesin başkanı olacaktır. Hükümetimiz gerek idari anlamda gerek TBMM zemininde, seçilecek olan TFF yönetimine ne türlü destek sağlayabilecekse biz bu desteklerin sağlanması arayışında olacağız. Bir isim belirleme çabası içinde olmadık ama bir istişare sürecinin içerisindeyiz.

Çünkü Türk futbolunun yaşanan sıkıntıları aşabilmesi için Kulüpler Birliği başta olmak üzere Bank Asya, İkinci Lig ve Üçüncü Lig kulüpleri arasında bir istişare ile diyalog zeminin oluşması ve bunun yürütülmesi gerektiği kanaatindeyiz"

-TFF başkanı herkese eşit uzaklıkta, herkese eşit yakınlıkta olmalı"

Bakan Kılıç, TFF başkanının herkese eşit mesafede olması gerektiğini söyleyerek, "Eğer Türkiye'de futbol kulüplerinin başkanları genel anlamda Sayın Şenes Erzik ismi etrafında bir birliktelik oluşturabilirlerse bundan memnuniyet duyarız. Sayın Erzik dışında bir isim üzerinde birliktelik oluşması durumunda bundan da mutluluk duyarız. Çünkü bizin başından itibaren arzu ettiğimiz şey şudur, TFF başkanı herhangi bir kulübün, takımın, kesimin, tarafın veya herhangi bir camianın başkanı olmamalıdır" dedi.

TFF başkanının Türk futbolunun başkanı olması gerektiğini vurgulayan Bakan Suat Kılıç, şunları kaydetti:

"TFF başkanı herkese eşit uzaklıkta, herkese eşit yakınlıkta ve Türk futbolunun başkanı olmalıdır. Herkes onun adaletine, hukuk bilgisine, uluslararası deneyimine, kulüplerarası eş güdümüne güven duymalı, itimat etmelidir. Eğer ki böyle bir isim bulurlar ve bu isim üzerinde hem fikir olurlarsa sadece bizim değil, spor kamuoyu ve medyası başta olmak üzere herkesin böyle bir birliktelik sürecine katkı vermesi gerekir. Bu birliktelik sağlanırsa Türk futbolu bu süreçten kazanarak çıkar, sorunlarını aşacak kuvveti ve gücü bularak çıkar"

Bakan Kılıç'ı, havalimanında Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile öteki ilgililer karşıladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor