Bakan Kılıç Trabzon konuk severdir

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi yaptığı açıklamada, "Trabzon çok konuk sever bir şehirdir" dedi. Kılıç, " Trabzon'u da, Trabzonluları da gerek ben, gerek sizler, gerekse spor kamuoyu

Bakan Kılıç Trabzon konuk severdir

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi yaptığı açıklamada, "Trabzon çok konuk sever bir şehirdir" dedi.
 
Kılıç, " Trabzon'u da, Trabzonluları da gerek ben, gerek sizler, gerekse spor kamuoyu çok çok iyi tanır. 
 
Trabzon bu günü kadar olduğu gibi önümüz de maçta da bundan sonraki maçlarda da Trabzon halkı kendilerinden beklenen konuk severliği mutlaka ortaya koyacaktır. Elbette ki futbol müsabakası iki takım arasında ezeli bir rekabet var. Her iki takım futbol performanslarını Avni Aker zeminin de ortaya koyacaklar ve nihayetinde tribünlerde de futbolun ruhuna, sporun ruhuna uygun tavır ve davranışlarla bu maçın yaşanacağı kanaatindeyim" diye konuştu. 
 
Bakan Suat Kılıç, "Her iki kulüp yöneticilerin tarafından son günlerde yapılan açıklamalara bakıldığı zaman ortamın gerilmesine neden olacak beyanatların olmadığını gözlemleyebiliyorum" diyerek açıklamalarına şu şekilde devam etti; 
 
" Trabzonspor başkanından da gelenlerin konuk severlikle karşılanacaklarına ve Trabzon kentinin misafirperverliğinin kendilerinden esirgemeyeceğine dair beyanatları var. Bu çerçevede bakmak lazım. Hiç kimsenin gerilimden fayda ummaması lazım. Gerilim Türkiye'de hiçbir konuda hiçbir problemin çözümüne katkı sağlamadığı gerginlik sporda da, futbolda da hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır.
 
Diğer yandan kulüplerimizin gerek yargıda gerek se futbolun idari makamlarının nezdinde hak arayışları varsa elbette ki tüm kulüpler açısından haklı olduklarını düşündükleri konularda hak arayışına devam etmek kendileri açısından normal karşılanması gereken bir durum.
 
Ama Trabzonspor- Fenerbahçe maçında bir gerilim olacakmış gibi algı oluşturmak kamu oyunu bu yönde kanalize etmek kimseye fayda sağlamayacaktır. Ben o maçta bir gerilim olmayacağına inanıyorum, olmamasını da temenni ediyorum ayrıca. Her iki kulüp temsilcilerinin yaptığı açıklamalarda bir gerilim oluşturmaya değil, bahsedilen gerilim ihtimalini ortadan kaldırmaya yönelik açıklamalar.
 
Bu ortama herkesin katkı vermesi lazım. Futbolda ve sporda yaşanan gerilimler Türkiye'de maalesef pek çok sevimsizliği beraberinde getiriyor. Ortamın daha da yumuşamasına, futbolun sahada seyir zevkine hizmet etmesine hepimizin katkı vermesi lazım diye" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor