Bakan Kılıç Galatasaray'a resti çekti

Suat Kılıç'tan G.Saray'a Arena resti Bakan Suat Kılıç, G.Saray'dan stadın üstünü kapatma yükümlülüğünü yerine getirmesini istedi. Sarı kırmızılı ekibin Cluj'u yenememesinde en önemli neden olarak zeminin yağmurla ağırlaşması gösterilirken, Bakan Suat Kılı

Bakan Kılıç Galatasaray'a resti çekti

Suat Kılıç'tan G.Saray'a Arena resti

 Bakan Suat Kılıç, G.Saray'dan stadın üstünü kapatma yükümlülüğünü yerine getirmesini istedi.

 Sarı kırmızılı ekibin Cluj'u yenememesinde en önemli neden olarak zeminin yağmurla ağırlaşması gösterilirken, Bakan Suat Kılıç, G.Saray'dan stadın üstünü kapatma yükümlülüğünü yerine getirmesini istedi.

 Şampiyonlar ligi'nde Galatasaray için olmak ya da olmamak anlamı taşıyan Cluj maçından çıkan beraberlik sarı kırmızılı camiada büyük üzüntü yarattı. Ortaya çıkan sonuçta, yağan yağmur nedeniyle sahanın göle dönüşmesi en önemli neden olarak kabul ediliyor. Bu durumdan en büyük rahatsızlığı duyanlar arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri de var.

 

Bakanlık ilgilileri, Galatasaray camiasında statta yapım hatası olduğuna ilişkin yorumlar yapıldığına dikkat çekerken, olayın aslının bu olmadığını dile getiriyor. Bakanlık, projeye göre stadın üstünün kapalı olduğunu, yani zeminin stadın üstünün tamamen kapatılacağı varsayımına göre şekillendirildiğini belirtiyor.

Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray arasında yapılan protokole göre Türk Telekom Arena Stadı'nın üstünün bu yıl sonuna kadar kapatılması gerekiyor. Bakanlıktan daha önce yapılan uyarılara rağmen Galatasaray'ın bu konuda bir adım atmadığı belirtiliyor. 

 

'TÜRKİYE'NİN İMAJI ZARAR GÖRÜYOR'

TAMAMI devlet tarafından inşa edilen Türkiye'nin en modern stadının göle dönmesinin Bakanlık'ta büyük rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Galatasaray'ın tek yükümlülüğünü artık yerine getirip stadın üstünü kapatması gerektiğini belirten Bakanlık yetkilileri, son maçta ortaya çıkan göle dönmüş saha görüntüsünün Türkiye'nin imajına da zarar verdiğini kaydediyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın özellikle ülkenin sportif imajının zarar görmesinden ciddi kaygı duyduğu ve Bakanlık yetkililerine, yükümlülüklerini yerine getirmesi için Galatasaray'a ihtarname çekilmesi talimatı verdiği öğrenildi. 

 

Kapatmadık çünkü...

 

SARI kırmızılı yönetim, zemin ve stadın bütünüyle ilgili gelecek rapora göre çatıyı kapatmayı masaya yatıracak. Peki, stadın üstü şimdiye kadar neden kapatılmadı? Galatasaraylı yöneticiler, buna 3 neden gösteriyor...

 

BETON YAPI OTURMADI

1- Stadın beton yapısı tam oturmadı. Bu nedenle yeni çatı stadın bütününü olumsuz etkileyebilir ve mekanizma sıkışabilir.

 

UEFA KURALLARI ENGEL

2- UEFA maçların üstü açık olarak oynanmasını zorunlu kılıyor. Bu nedenle kapatma acil ihtiyaç olarak görülmedi.

 

GÜN IŞIĞI GEREKİYOR

3- Çimler devamlı gün ışığına ihtiyaç duyuyor. Kapatma olursa zemin zarar görebilir.

 

Kapatmanın maliyeti 10 milyon Euro

 

1- G.Saray Kulübü'nün Arena'nın çatısını kapatmasının maliyeti en az 10 milyon Euro.

 2- Türk Telekom Arena Stadı'nın sadece inşaası için harcanan para 178 milyon TL.

 3- G.Saray'ın 2011-2012 yılında Türk Telekom Arena Stadı'ndan elde ettiği toplam gelir 55 milyon Dolar.

 4- G.Saray, zeminin büyük etkisi ile önceki gün kaçırdığı galibiyet ile UEFA'nın 1 milyon Euro olan 3 puan ödülünü kaçırdı.

 Yeni baştan yaparız

 TT Arena hakkındaki iddialar üzerine, tespitleri yaptırma kararı alan G.Saray Başkanı, "Gerekirse tüm zemini yenileyeceğiz" dedi.

 Saha zemini hakkındaki iddialar, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı harekete geçirdi. Drenaj ve saha zeminindeki problemler üzerine Aysal, sorunun kaynağını teknik-bilimsel olarak açıklanması için yöneticilerine kesin talimat verdi.

 Buna göre Galatasaray, sahanın UEFA normlarına göre inşa edilip edilmediğini ve önceki akşamki olumsuzlukların neden meydana geldiğini bilimsel olarak ortaya koyma adına İstanbul Teknik Üniversitesi ve birkaç tarafsız kurumla ortak çalışarak sorumluların tespiti kararı aldı.

 Aysal, konu hakkında "Maçtaki durum bizi çok endişelendirdi. Gerekli tüm teknik ve resmi tespitleri yaptıracağız. Gerekirse de bütün zemini ve drenaj sistemini yenilemek zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor