Bakan Kılıç CAS'ın kararına ne dedi?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa'dan men edildiği CAS kararını değerlendirirken, "Zannediyorum UEFA'nın bir gerekçeli karar açıklaması gerekiyor veya CAS'ın." dedi. CAS'ın vermiş olduğu kararın şu an tüm detaylarının açık olm

Bakan Kılıç  CAS'ın kararına ne dedi?
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa'dan men edildiği CAS kararını değerlendirirken, "Zannediyorum UEFA'nın bir gerekçeli karar açıklaması gerekiyor veya CAS'ın." dedi.
 
CAS'ın vermiş olduğu kararın şu an tüm detaylarının açık olmadığı kanaatinin hakim olduğunu da belirten Bakan Kılıç, "Dolayısıyla, o gerekçeli kararın veya detay açıklamaların yapılmasını beklemek lazım. Ama nasıl gelişir, ne yönde devam eder onu bilemiyorum." diye yorumladı. Bakan Kılıç, Türk futbolunun yara almasını istemediklerini söyledi. 

Fenerbahçe'nin hukuk yolunu sonuna kadar kullanacağını belirten Kılıç, "Zannediyorum UEFA'nın bir gerekçeli karar açıklaması gerekiyor veya CAS'ın. Şu an tüm detaylarının açık olmadığı kanaati bizim arkadaşlarımızda hakim. Dolayısıyla, o gerekçeli kararın veya detay açıklamaların yapılmasını beklemek lazım. Ama nasıl gelişir, ne yönde devam eder onu bilemiyorum." dedi.Gelinen noktada Fenerbahçe yönetiminin kusuru olup olmadığı sorusuna, "Kusur var ya da yok değerlendirmesi yapamam.

O polemiği başlatırsam reytingi yüksek olur." cevabını veren Bakan Kılıç, şike sürecinin içinde siyaset olmadığının altını da çizerek şöyle devam etti: "Futbol taraftarlığı söz konusu olduğunda çok farklı siyasi görüşlerdeki insanlar aynı renklerin etrafında kenetlenip kendi takımıyla ilgili hak arayışında tek ses olabiliyor. Hal böyleyken, biz kendimizi şu takımın veya bu takımının hak arayışının yanında konumlandırmak gibi bir kısır döngü içerisine giremezdik, girmedik de zaten. Ama bu sorunu oluşturan da biz değiliz nihayetinde, bu sorun futbolun kendi alanında oluşturduğu bir sorun. Bu sürecin kaynağında olan, meseleleri oluşturan siyaset değil, siyasetçilerin burada bir kusuru yok, bir dahli yok, günahı yok.

"KUPA TRABZONSPOR'A VERİLECEK Mİ?

 

"KUPA TRABZONSPOR'A VERİLECEK Mİ?

Bakan Kılıç, "Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali?" sorusuna futbolun özerk olduğunu hatırlatarak, "Onun cevabı bende değil" karşılığını verdi. Fenerbahçe'nin aldığı cezadan 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını isteyen Trabzonspor'u etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu durum etkiler dersem zaten görüş beyan etmiş olurum, etkilemez dersem diğer taraf açısından zaten görüş beyan etmiş olurum. Dolayısıyla, 2,5 senedir koruduğum dengeyi bozmuş olurum, bunu da bu kadar kolay yapmam. Şunu ifade etmek lazım. Herhangi bir olaya ya da olguya dayalı olarak hak sahibi olduğunu iddia eden bir tüzel kişilik varsa, o tüzel kişilik kendi mecrağında hakkını aramaya devam edebilir. Futbol kulüpleri hak arayışı sırasında rakip camiaları incitmeden, üzmeden, hakaret etmeden, tahrik etmeden bu arayışlarına devam etmeliler.Fenerbahçe ise Fenerbahçe açısından da bu geçerli, Trabzonspor'sa Trabzonspor açısından da bu durum geçerlidir.

Hak arayışına karar verecek olanlar yüksek sesten ya da tepkiden etkilenmezler. Eğer yargıysa, yargı yüksek sesten etkilenmez. Federasyonsa, Federasyon yüksek sesten etkilenmez. Bilakis soğukkanlı ve sağduyulu kararlar alınabilmesi için sükunete ve suhulete ihtiyaç vardır.Ayrıca, başkanlar düzeyinde yapılabilecek sert açıklamaların taraftara ya da tribünlere yansıması çok daha sert olabiliyor. Bu da futbolun huzurunu, o da ülkenin huzurunu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bugün kulüp başkanları ülkenin en önemli kanaat önderleri konumunda bulunan isimler arkalarındaki kitlenin kalabalığından dolayı. Futbol kulüplerinin başkanları kadar manşet olabilen siyasetçi sayısı Ömer Bey çok azdır. Pek çok bakanın bile futbol kulüplerinin başkanları kadar manşet olma şansı yoktur.

"BAŞBAKANIN TRAZBONSPOR KULÜBÜ'NÜ ZİYARETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Kulübü'nü ziyaretinin sorulması üzerine ise Bakan Kılıç, "Hadi diyelim Trabzon'da Trabzonspor atkısını takmasından dolayı böyle bir heyecan oluştu. Rize'de de Sayın Başbakanımızın Rizespor atkısını boynuna takmasından dolayı Rizespor'un Süper Lig'de şampiyon olacağı anlamına mı gelir?" diye cevap verdi.Bu kadar spesifik ve uç yorumların yapılmaması, sosyal medyada da yapılmaması gerektiğini belirten Bakan Kılıç, "Bu yorumları yapan yapar, itirazım yok. Nihayetinde özgür bir ülkede sosyal medyada hangi yorumu yaptın, küfür olmadıktan sonra, hakaret olmadıktan sonra problem yok. Ama Sayın Başbakan Samsun'a geldiğinde Samsunspor atkısını takması, Trabzon'a gittiğinde Trabzonspor atkısını takması, Gaziantep'e gittiğinde Gaziantepspor atkısını takması, bunlar son derece normal yaklaşımlar.

"STATLARDA KÜFÜR

Bakan Kılıç, statlarda yaşanan olaylar ve çirkin küfürlerle ilgili olarak ise, "Arzu ederiz ki tribünler kendi futbolcusuna da, rakip takım futbolcusuna da küfretmesin. Çünkü, bugün sahasında küfrettiği rakip takım futbolcusunu üç gün sonra Milli Takımda ay-yıldızlı bayrak altında alkışlamak zorunda kalabilir, onun başarısı için dua etmek zorunda kalabilir. Kalede ise, gelen şutları kurtarması için duacı olabilir, bunları da ihmal etmemek lazım. Heyecan heyecan tamam da, heyecanı da abartmamak lazım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor