Bakan Kılıç Akyazı dememekte ısrarcı(!)

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devletin, İnönü Stadı'nın yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübü'ne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yaptığını söyledi. Bakan Kılıç Türkiyedeki tüm stadları konuşuyor ancak bir türlü Trabzon

Bakan Kılıç Akyazı dememekte ısrarcı(!)

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devletin, İnönü Stadı'nın yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübü'ne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yaptığını söyledi.

 Bakan Kılıç Türkiyedeki tüm stadları konuşuyor ancak bir türlü Trabzonspor'un stadının yapılacağ Akyazı projesi ile ilgili konuşmuyor. Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı ve yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı stadında dolgu işlemi sürürken bakan Kılıç Beşiktaş için yaptıkları fedekarlıkları anlattı

 

 Bakan Kılıç , 'İnönü Stadı ile ilgili devlete bakan yönüyle biz gereken bütün kolaylıkları sağladık' dedi.

 

Bakan Kılıç, İnönü Stadı'nı, en kısa sürede Beşiktaş camiasına kazandırmayı ümit ettiklerini , stadın arsasının, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 'Arsanın genişletilmesi yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, büyük bir fedakarlığa göz yumdu, katlandı.

İstinye'de Bakanlığımıza ait arsayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrederek, İnönü Stadyumu'nun arkasındaki İETT Garajı'na ait, 8 bin metrekarelik alanı da Beşiktaş Kulübü için yapılacak olan bu stadın arazisine dahil ettik. Dolayısıyla İnönü Stadyumu'nun yapılması yönünde Bakanlık olarak biz, bize düşen fedakarlıkları yapmaya, katkıları sağlamaya gayret ediyoruz' dedi.

 

Bundan sonraki sürecin, Beşiktaş Kulübü yönetiminin, proje, finansman ve ihale sorunlarını çözmesine paralel olarak yürüyeceğini anlatan Kılıç şöyle konuştu.'Bunun altını net olarak çiziyorum. Devlet, İnönü Stadı'nın yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübü'ne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yapmıştır.

Arsanın büyütülmesi gibi bizden talep etmeyen bir fedakarlığı bile biz üzerimize aldık, yeşil alanı daha fazla olan stadın, daha rahat oturabileceği bir alanı Beşiktaş için temin ettik. Şu aşamada devlete düşen yükümlükler tamamlanmış. Varsa yeni bir atmamız gereken bir adım biz onu da atarız.

Ama bu noktadan itibaren dediğim gibi projenin hazırlanması, hazırlanacak projenin ihaleye çıkılması ve o ihaleden sonra yüklenici firmaya finansman desteğinin sağlanması, tamamen Beşiktaş Kulübü'nün adımlarıyla şekillenecektir. Geçtiğimiz günlerde atmış oldukları bir imza var. Bir protokole imza koydular. Yapım sözleşmesine dayanak oluşturacak bir protokole. Dolayısıyla arzu ederiz ki artık hiç bir gecikme olmasın

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler