Aziz Yıldırım'ı TBMM' kurtardı

 MECLİS’TE görüşülen 4. yargı paketinde yapılan değişiklikle, “silahlı olmayan” örgütlerin üyelerine ayrıca “örgüt üyeliği”nden ceza verilemeyeceği hükme bağlandı.Bu değişikliğin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı “şike davası” ile b

Aziz Yıldırım'ı TBMM' kurtardı

 MECLİS’TE görüşülen 4. yargı paketinde yapılan değişiklikle, “silahlı olmayan” örgütlerin üyelerine ayrıca “örgüt üyeliği”nden ceza verilemeyeceği hükme bağlandı.

Bu değişikliğin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı “şike davası” ile başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere belediyelere yönelik operasyonlar sonucu açılan davaları etkileyeceği belirtildi. 
 
Ak Parti’nin önergesiyle, TCK’nın 220. maddesinin 220. maddesindeki, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılır. Örgüte üye olmak suçundan dolayı verilecek ceza yarısına kadar indirilebilir” hükmünün sadece silahlı örgütler hakkında uygulanacağı öngörüldü. Önergenin gerekçesinde de bu değişikliğe, “Söz konusu hükmün terör örgütleri de dahil olmak üzere tüm silahlı örgütler hakkında uygulanması amacıyla bu önerge verilmiştir. Buna göre 6. fıkra hükmü silahlı olmayan örgütler hakkında uygulanmayacaktır” diye açıklık getirildi. 
 
AK Parti’nin hukukçu kurmaylarından Hakkı Köylü “Bu değişiklikle hırsızlık, ihaleye fesat karıştırmak ya da şike olayında olduğu gibi suç işlemek için silahsız çete ya da örgüt kuranların silahlı örgütler gibi örgüt üyeliğinden ceza almasının önüne geçiliyor. Yani örgüt silahsızsa bunların üyelerine ayrıca örgüt üyeliğinden bir ceza verilmeyecek. Ancak bunlar bir suç işlemişse, işledikleri o suçla ilgili ise tabii ki cezalandırılacaklar” dedi. 
 
Bu değişikliğin, şike suçunun yanı sıra örgüt üyeliğinden de cezaların verildiği Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da sanıkları arasında yer aldığı ünlü şike davasıyla birlikte İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere belediyelere yönelik operasyonlara ilişkin soruşturma ve davaları da etkileyebileceği kaydedildi.
 
Yıldırım, yargılandığı şike davasında 2 yıl 6 ay örgüt üyeliğinden, 3 yıl 9 ay da şikeden ceza almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler