Aziz Yıldırım beyaz zarfta ne yolladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Almanya Bochum Savcılığı'nca şikeye dair Türkiye'ye gönderilen belgelerle soruşturmayı önlemek için gönderdiği beyaz zarftaki para, teknik takibe takıldı.Zaman gazetesinin sayfalarına taşıdığı haberde; iddianame

Aziz Yıldırım beyaz zarfta ne yolladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Almanya Bochum Savcılığı'nca şikeye dair Türkiye'ye gönderilen belgelerle soruşturmayı önlemek için gönderdiği beyaz zarftaki para, teknik takibe takıldı.

Zaman gazetesinin sayfalarına taşıdığı haberde; iddianamedeki ek delil klasörlerindeki bilgilere göre Yıldırım, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Sarı-Lacivertlilerin avukatlarından Sami Dinç, Mart 2010'da Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonu etkilemek için beyaz bir zarf içerisinde aracılarla para gönderdi.

5 Nisan 2011 günü savcı F.A. ile görüşen Dinç, durumu Mosturoğlu'na bildiriyor. Mosturoğlu da Aziz Yıldırım'ı arayarak, "O bizim arkadaş ile ilgili... 2008-2009 sezonu,....,İşte İstanbul Büyükşehir Belediye de var diyor, daha evvelki gibi diyor Başkan ne derse o diyor." ifadelerini kullanıyor. Dinç böylece söz konusu maçtaki şikeyle ilgili savcının Aziz Yıldırım'ın isteği doğrultusunda hareket edeceğini söylüyor. Yıldırım da, "Bizi yarı yolda bırakmasın." karşılığını veriyor. İddiaya göre; savcı Aslanalp, Yıldırım'ı Fenerbahçe Kulübü'nde ziyaret ediyor. Bu esnada Mosturoğlu ve Dinç de görüşmede bulunuyor. Ardından Mosturoğlu ve Dinç, F.A. ile yemeğe çıkıyor. Aziz Yıldırım ise savcıyla görünmemek için yemeğe katılmıyor. Dinç, savcı F.A. ile yemekte iken telefonda konuştuğu bir şahsa, "G.t. kurtarmaya çalışıyorum." diyor.

18 Mayıs 2011 tarihinde cumhuriyet savcısı F.A, Dinç'le Tarabya'da bir araya geliyor. Dinç, Mosturoğlu'na, "Sıkıntı yok." bilgisini veriyor. Akabinde F.A. ile bağlantılı Gürkan Teoman isimli şahıs, Sami Dinç'ten telefonda bir şeyler istiyor. Bir gün sonra Dinç, Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'dan bir şeyler alarak onu savcı F.A. ile bağlantılı Teoman'a kapalı zarfta teslim ediyor. Saat 17.00'de Dinç, Teoman'ı arayarak bir gün sonra kendisine bir şey vereceğini kaydediyor. 19 Mayıs'ta ise Gürkan Teoman'la buluşarak beyaz zarfta parayı teslim ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor