Aziz deplasmana gitmek istiyor!

Sporda Şiddet Yasası'ndaki değişiklik tasarısının dört siyasi partinin uzlaşması sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınması Fenerbahçe Kulübü'nde büyük heyecan yarattı. Tasarının perşembe günü Meclis'ten geçmesi halinde, 'şike ve teşvik' iddia

Aziz deplasmana gitmek istiyor!

Sporda Şiddet Yasası'ndaki değişiklik tasarısının dört siyasi partinin uzlaşması sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınması Fenerbahçe Kulübü'nde büyük heyecan yarattı. 

Tasarının perşembe günü Meclis'ten geçmesi halinde, 'şike ve teşvik' iddiasıyla tutuklanan bazı şüphelilerin tahliye edilebileceği ortaya atılan iddialar arasında. Fenerbahçe camiasının beklentisi ise başkan Aziz Yıldırım, diğer yönetici ve çalışanların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacakları yönünde...

Tahliye olacağı iddiaları gerçekleşirse, 10 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin gelecek hafta Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmaya takımın başında gitmeyi planladığı gelen haberler arasında.

YURT DIŞI YASAĞI OLABİLİR
Ne var ki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında tutuksuz yargılanma kararı alınsa dahi şike soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Berk'in kendisine yurt dışına çıkış yasağı koydurması bekleniyor. Aynı zamanda savcının talebi ve mahkemenin kararıyla dava sürecince başkan Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına tedbir de konulabilir. Fenerbahçe Kulübü'nün bir sonraki olağan genel kurulu ise Mayıs 2012'de gerçekleştirilecek.

TASARI SALI KOMİSYONDA
Şike ve teşvik olayına adı karışan başta Aziz Yıldırım, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun olmak üzere birçok kişiye cezaevinden tahliye yolu açılıyor. AK Parti, CHP, MHP ve BDP tarafından ortak olarak verilen yeni teklif, 22 Kasım Salı günü Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Teklif komisyondan geçtikten sonra 24 Kasım Perşembe günü Meclis Genel Kurulu'na ilk sırada görüşülmek üzere gelecek. Tasarının dört parti anlaştığı için genel kuruldan hemen geçip kanunlaşması bekleniyor. Kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girecek. Kanunun yürürlüğe girmesi sonrası cezaevinde bulunanların tahliye olma yolu açılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor