Aysal'dan küme düşme açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Telegol programına konuk oldu. Ünal Aysal, transfer, 58 madde, Galatasaray Kulübü ve daha birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.İşte Ünal Aysal'ın programda yaptığı açıklamalarından bazı satır başları..."TFF, UEFA

Aysal'dan küme düşme açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Telegol programına konuk oldu. Ünal Aysal, transfer, 58 madde, Galatasaray Kulübü ve daha birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Ünal Aysal'ın programda yaptığı açıklamalarından bazı satır başları...

"TFF, UEFA İLE KOORDİNE OLMAK ZORUNDA"
"3 Temmuz'dan bu yana duruşumuzda değişilik olmadı. Düşüncelerimizi resmileştirmek için TFF'ye uyarı gönderdik. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'ne güvenimiz ve saygımız çok büyük. Özellikle federasyon başkanımızın ne kadar iyi niyetli çalıştığını biliyorum. Mehmet Ali Aydınlar, istifayı düşünmüş olabilir. Toplantıdaki konuşmaların detayına girmek istemiyorum. TFF'nin alacağı karar kamu vicdanını tatmin etmeli. Biz kimse ceza alsın istemiyoruz. Biz kendi kulübümüzün menfaatlerini düşünüyoruz. TFF bu işi UEFA ile koordineli olarak götürmek zorunda."

"NEYİ OYLAYACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"
"26 Ocak'taki Genel Kurul'da ne oylayacağımızı bilmiyoruz. Bugünkü toplantı bence hedeflerine ulaşmadı. Geçtiğimiz cuma günü ciddi kararlar alınsaydı, ben ihtarname göndermeyecektim. UEFA'dan alacakları tavsiyeleri, yazılı olarak alsalar daha iyi olur. Aydınlar'ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çok tecrübeli yöneticilerimiz var."

"KULÜPLER BİRLİĞİ NE İŞE YARAR..."
Kulüpler Birliği'nin ne işe yaradığını anlamadım."

"Kendimize göre bizim de görüşlerimiz var. Bunu açıkça sergilemek, şu anda doğru olmayacaktır. Biz içeriye son derece tarafsız bilgi verdik. Bizim beklentilerimiz budur dedik. Zaman içinde olabilecekleri aktardık. Galatasaray olarak, TFF'nin eline güçlü bir silah vermek istedik. Alacağı kararların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Biz bu süreçte her zaman tektik. Aziz Yıldırım'ın son gönderdiği mesaj da, 58. madde kaldırılmasın yönünde. Bir kulüp başkanının samimi olmadan böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Karşımızda 13-14 senelik bir başkan var. Sözlerine inanmak zorundayız. "

"TFF Başkanı olsaydınız, Fenerbahçe'yi küme düşürür müydünüz?" şeklinde soruya; Aysal, "Fenerbahçe de Galatasaray gibi çok büyük bir kulüp. Bu iş Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi. Böyle bir soruyu sorarsanız, ben cevap vermem; vermek de istemem" şeklinde cevap verdi.
"Galatasaray, TFF kararı nedeniyle önümüzdeki yıl yurtdışına çıkamazsa, ben Mayıs ayında görevi bırakırım. Bu şartlarda başkanlık yapamam. Galatasaray yurtdışına çıkma alternatifini kaybederse, benim Galatasaray için çizdiğim proje düşer. Böyle bir şey olursa, o proje benim Galatasaray'ı yurt dışına götürmek ve bu başarıyı devam ettirmek şeklindedir."

"Galatasaray geçen sene zor bir sezon geçirdi. Galatasaray geçen sene küme düşseydi ne olacaktı? Galatasaray, Fenerbahçe'den daha küçük takım mı? O zaman hepimiz batacak mıydık? Juventus düştü, ne oldu? Galatasaray da düşecekti ve geri gelecekti. Galatasaray küme düşse; bizim arkamızdan ağlayacaklar mıydı? Hayır."

"AZİZ YILDIRIM'LA AYNI DURUMDA OLSAM"
"Aziz Yıldırım'ın Türk futbolunun kaderiyle oynadığını düşünüyor musunuz?" sorusuna Aysal, "Kardeş kulüp başkanı için benden bir görüş istemeyin lütfen" şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine "Aziz Yıldırım'ın başına gelen şey sizin başınıza gelse, ne yapardınız?" diye sorulan Ünal Aysal, "Aynı şey benim başıma zor gelirdi. Büyük konuşmayalım ama ben bu mücadeleyi vermezdim. Kendimi, kulübümden soyutlardım. Kendi mücadelemi kendim verirdim" diye cevap verdi.
"Fenerbahçe taraftarının Aziz Yıldırım'ın arkasında durmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna ise Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Demek ki taraftar Aziz Yıldırım'a güveniyor. Bu konuda bir şey diyemem. Ben Aziz Yıldırım ile aynı durumda olsam; bizim taraftarımız bir iki gün beni yargılar, sonra yerime başka birinini gelmesini isterdi" diye konuştu.

"KULÜPLERİN GENEL KANISI..."
Küme düşme konusunda açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, "Lig 18 takımla oynanıyor. İki takım düşse, iki takım geliyor. Eksik maç oynanmayacak ki. Bir takım zararlar olabilir. Bu bir ticaret ve ticarette de risk var. Yayıncı kuruluş kendini sigorta ettirsin. Böyle bir şirket bulabilirler diye düşünüyorum. Küme düşmeye kimse sempatiyle yaklaşmıyor. UEFA'dan yazılı bir belge almalarını istiyorum. Verilen sözlerin tutulup, tutulmayacağı konusunda sözlerim var. Kulüplerin genel kanısı düşme olmasın yönünde"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor