Aydınlar'ın son planı!

Milli Takım'ın yeni hocası Avcı, yerli oyuncu havuzunun genişlemesi için yabancı sayısının azalması gerektiğini söylemişti. Mehmet Ali Aydınlar da buna kayıtsız kalmadı.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, A Milli Takım'ın yeni teknik d

Aydınlar'ın son planı!

Milli Takım'ın yeni hocası Avcı, yerli oyuncu havuzunun genişlemesi için yabancı sayısının azalması gerektiğini söylemişti. Mehmet Ali Aydınlar da buna kayıtsız kalmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı'nın 'yabancı futbolcu sayısı' konusundaki hassasiyetine destek verdi. Özel işleri nedeniyle Singapur'da bulunan Mehmet Ali Aydınlar, soruları yanıtladı.

Liglerdeki '6+2+sonsuz' olarak bilinen kontenjan kuralının değişeceğinin sinyallerini verdi. "Bu konuyu federasyonumuzun yönetim kuruluna getireceğiz. Tüm yönleriyle tartışacağız. Abdullah Avcı'ya güveniyoruz. Ona yardımcı olmak bizim görevimiz. Türk futbolu, kulüplerimiz ve milli takımımız için en doğru karar neyse ona imza atarız" dedi.

Söz konusu sayının azaltılmasının yanı sıra, yabancıya zorlaştırıcı kriterler getirilmesi de gündemde. Avcı daha önce şu açıklamayı yapmıştı: "Düşüncemizi federasyonla paylaşacağız. 5 artı 3 sisteminde 18 takımda yedek oyuncuyu da sayarsak 36 yerli oyuncunun oyuna girmesi demek olur. Oyuncu ihtimali artıyor. Altı yabancı ve beş yerli oyuncu sıkıntı yapıyor. Yabancı oyuncu konusunda kriterden yanayım. Millilik, yaş gibi kriterler Türk futbolu adına konulabilir.

İŞTE SON PLANI
TFF'nin yabancı kontenjanı ile ilgili planı, Süper Lig'de ilk yıl sayıyı 5'e düşürmek. Daha sonraki yıllarda ise kontenjanı kademeli olarak azaltmak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler