Avrupa Şampiyonu Türkiye!

Yıldız Erkekler Basketbol Milli Takımı, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Fransa'yı 66-61 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonu Türkiye!

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen şampiyonanın finalinde Fransa'yı yenerek altın madalyaya uzanan milliler, 1977 ve 2005 yıllarının ardından yıldız erkekler kategorisindeki 3. altınını kazanıp toplam madalya sayısını 8'e yükseltti.

Yıldız Milli Takımı, Vilnius'taki mücadeleye Berk, Oğulcan, Tolga, Mehmet ve Egemen'den oluşan ilk beşle başladı. Egemen, Mehmet ve Oğulcan'ın isabetleriyle 7 sayı öne fırlayan Ay-Yıldızlılar, Ediz'in üçlüğüyle durumu 14-7 yaptı. Egemen skorer oyununu sürdürürken, Lucas Dussoulier'in üçlükleri Fransa'yı ayakta tuttu. Fransa son dakikada 2 basket bulmasına rağmen Yıldız Milliler, ilk periyodu 19-16 önde tamamladı. Fransa, 2. çeyrekte Mehmet'in sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Milli Takım karşısında Cavaliere'in isabetleriyle farkı 3'e kadar indirdi. Yıldız Milli Takımımız, başantrenör Ömer Uğurata'nın aldığı moladan Mehmet'in zor pozisyondaki basketiyle döndükten sonra Oğulcan bir üçlükle skoru 34-26'ya getirdi. Üç sayılık bir isabet daha kaydeden Oğulcan'a Dussoulier yanıt verse de Ay-Yıldızlılar, devreyi 37-33 avantajlı kapattı.

Yıldız Milliler, 3. periyotta Egemen'in basketleriyle farkı 8'e çıkardı. Fransa serbest atışlarla arayı kapatmaya çalışırken, Yıldız Milli Takımı Berk, Mehmet, Mert ve Egemen'in sayılarıyla 7-0'lık seri yakalayarak son çeyreğe 53-43 üstün girdi.

Dördüncü periyodun başında Oğuzhan-Ediz ikilisiyle farkı 15'e kadar yükselten Ay-Yıldızlılar, Fransa 12-0'lık serisini önleyemeyince durum 58-55 oldu. Yıldız Milliler suskunluğunu Egemen ile bozduktan sonra Vanerot farkı 1'e düşürdü. Son dakikaya 64-59'lük skorla girildi. Smock'un pota altı basketiyle farlı 3'e çekmesinin ardından kalan 38 saniyede Yıldız Milli Takımı rakibin taktik faullerini sayıya çevirerek zafere ulaştı: 66-61

''Gelecek için harika oyuncularımız var''

Basketbol Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Milli Erkek Takımı'nın önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, ''Gelecek için harika oyuncularımız var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler