Avrupa Basketbol Şampiyonası yarın başlıyor

Slovenya'nın 4 ayrı kentinde, dört grupta 24 takımın mücadele edeceği ilk tur maçlarında A Milli Takım, D Grubu'nda yer alacak. Başkent Ljubljana'nın yanı sıra Koper, Jesenice ve Celje kentlerinde yapılacak ilk tur karşılaşmalarında 24 takım ikinci tura y

Avrupa Basketbol Şampiyonası yarın başlıyor

Slovenya'nın 4 ayrı kentinde, dört grupta 24 takımın mücadele edeceği ilk tur maçlarında A Milli Takım, D Grubu'nda yer alacak. Başkent Ljubljana'nın yanı sıra Koper, Jesenice ve Celje kentlerinde yapılacak ilk tur karşılaşmalarında 24 takım ikinci tura yükselme mücadelesi verecek. İlk üç sırada yer alacak ekipler, ikinci tura yükselecek. 4 Eylül'de başlayacak şampiyonada, takımlar, 22 Eylül'deki finalde yer almak için mücadele edecek.

A GRUBU

Ljubljana'da gerçekleştirilecek A Grubu maçlarında Ukrayna, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, İsrail ve Belçika mücadele edecek. 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki final mücadelesinde kaybeden ve gümüş madalya alan Fransa, yine yıldız oyuncularıyla turnuvaya gelirken, Almanya ve İsrail de tecrübeleriyle ilk üç arasında yer almaya çalışacak. A Grubu karşılaşmaları, 5 bin 600 kişi kapasiteli Tivoli Arena'da oynanacak. Ayrıca 12 bin 500 kişi kapasiteli Stozice Arena'da üst tur maçlarına ve final mücadelelerine evsahipliği yapacak.

B GRUBU

Slovenya'nın Jesenice kentinde oynanacak B Grubu'nda Yugoslavya ekolünden gelen takımlar dikkat çekiyor. Sırbistan gibi şampiyonaların başarılı ekibinin yanı sıra Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ başarı kovalayacak. Bu ekiplerin dışında basketbolda yine ekol olan Litvanya ve Letonya da ilk üç sırada yer alma mücadelesi verecek. Jesenice'deki mücadele, 5 bin 500 kişi kapasiteli Podmezakla Arena'da yapılacak.

C GRUBU

Son iki Avrupa Şampiyonası'nı altın madalya ile tamamlayan İspanya, C Grubu'nda maçlarını oynayacak. Celje kentinde oynanacak C Grubu'nda evsahibi Slovenya ile birlikte Polonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan yer alıyor. C Grubu maçları, A Milli Takım'ın ikinci tura yükselmesi halinde rakipleri olacak takımların yer alması bakımdan önem taşıyor. Ekipler, 5 bin 200 kapasiteli Celje Arena'da ilk üç mücadelesi verecek.

D GRUBU

Şampiyonada yer alan A Milli Takım da D Grubu'nda maçlarını oynayacak. Milliler, Koper kentinde 5 bin kapasiteli Bonifika Arena'da Finlandiya, Yunanistan, Rusya, İtalya ve İsveç ile maçlarını oynayacak. Yunanistan, özellikle son iki sezonda THY Avrupa Ligi'nde kulüp takımlarının elde ettiği başarıyla Slovenya'ya gelirken, Rusya da Litvanya'da kazandığı bronz madalyanın moraliyle başarı kovalayacak.

llk maçların programı

Turnuvada, yarınki maçların programı şöyle:

A Grubu:

15.30 İsrail-Büyük Britanya

18.45 Belçika-Ukrayna

22.00 Fransa-Almanya

B Grubu:

15.30 Letonya-Bosna Hersek

18.45 Makedonya-Karadağ

22.00 Sırbistan-Litvanya

C Grubu:

15.30 Gürcistan-Polonya

18.45 İspanya-Hırvatistan

22.00 Çek Cumhuriyeti-Slovenya

D Grubu:

15.30 Türkiye-Finlandiya

18.45 İsveç-Yunanistan

22.00 Rusya-İtalya

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler