Avni Aker'in kapıları kaçta açılacak

Hollanda'nın PSV takımıyla bugün 22.05'de oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi maçı için Hüseyin Avni Aker Stadı'nın kapılarının 20.00'de açılacağı belirtildi.

Avni Aker'in kapıları kaçta açılacak

Hollanda'nın PSV takımıyla bugün 22.05'de oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi maçı için Hüseyin Avni Aker Stadı'nın kapılarının 20.00'de açılacağı belirtildi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Hollanda devi PSV Eindhoven ile kendi evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 22.05 başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu hakemlerinden Felix Brych yönetecek.

Bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynayan Trabzonspor aynı zamanda tarihinde ilk kez Aralık ayı sonrası Avrupa'da mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde kılpayı elenerek Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanan Trabzonspor'da kart cezalısı Zokora, sakatlığı bulunan Vittek ile daha önceki takımı Bursaspor'da Avrupa Kupası maçı oynayan Volkan Şen, statü gereği takımda yer alamayacak.

Bordo-mavili takımın karşılaşmaya; Tolga, Serkan, Mustafa, Giray, Cech, Aykut, Colman, Alanzinho, Olcan, Halil ve Burak 11'iyle çıkması bekleniyor.

Trabzonspor'da Serkan, Alanzinho ve Glowacki'nin sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Bordo-mavililer Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Inter'i 1-0 yendikten sonra 5 maçtır Avrupa'da kazanamadı.

Trabzonspor, bu dönemde 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Trabzonspor'un rakibi PSV ise Avrupa'da 9 maçtır yenilmiyor. 6 galibiyet ve 3 beraberlik alan Hollanda temsilcisinin deplasmanda oynadığı son 3 maçı da kazanması, iyi bir istatistik olarak ön plana çıkıyor.

PSV Eindhoven

Özel uçak ile dün Trabzon'a gelen ve 21'i futbolcu olmak üzere toplam 100 kişinin yer aldığı kafile güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele hareket etti.

Hollanda ekibi, bu akşam saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son antrenmanını gerçekleştirerek maç saatini beklemeye başlayacak. Antrenman öncesi teknik direktör Fred Rutten, basın toplantısı düzenleyecek.

PSV Eindhoven'da ortasahanın önemli ismi Zakaria Labyad'ın yanı sıra Abel Tamata, Erik Pieters ve Orlando Engelaar da forma giyemeyecek.

İlginç dostluklar

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten, 2009 yılında Schalke 04'te Halil Altıntop'un teknik direktörlüğünü yaptı. Halil, eski hocasını yakından tanırken, aynı zamanda PSV'nin ortasaha oyuncusu Orlando Engelaar da Halil Altıntop'un Shalke'den eski takım arkadaşı.

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncuları Glowacki ve Piotr Brozek ise, PSV'nin defans oyuncusu Marcelo Filho ile birlikte Wısla Krokow forması giydikleri 2008-2009 sezonunda Polonya şampiyonluğu elde ettiler.

Burak siftah peşinde

Ligde 26. hafta sonunda attığı 27 gol ile gol krallığında açık ara önde bulunan Burak Yılmaz, PSV Eindhoven karşısında gol atması halinde Avrupa Kupaları'nda bordo-mavili takım forması altında ilk golünü kaydedecek.

Burak, ligdeki başarısına karşın Avrupa Kupaları'nda şansız bir sezon geçirdi. UEFA Avrupa Ligi'ndeki Athletic Bilbao maçının 6. dakikasında kırmızı kart görüp 3 maç ceza alan bordo-mavili futbolcu, Avrupa'da çıktığı 6 maçta gol kaydedemedi.

Bunları biliyor muydunuz?

Tarihinde ilk kez bir Hollanda temsilcisiyle karşılaşacak olan Bordo-mavililer, bugüne dek Avrupa Kupaları'nda yaptığı toplam 93 maçın 33'ünü kazanıp, 24'ünde berabere kalırken, 36 maçta da rakiplerine yenildi.

Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri 120 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 133 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-77 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan eski adıyla UEFA Kupası'nda 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.

Muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Celustka, Giray, Cech, Colman, Aykut, Halil, Alanzinho, Olcan, Burak

PSV Eindhoven: Isaksson, Filho, Derijck, Willems, Strootman, Hutchinson, Wijnaldum, Toivonen, Matavz, Mertens, Lens

Bahis oranları:

Trabzonspor: 2.5 Beraberlik: 3.0 PSV Eindhoven: 2.15

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler