Avcı'dan 'Alman' açıklaması

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3 milyonluk Türk nüfusunu barındıran Almanya'dan Real Madrid'e 3 Türk futbolcunun gidiyor ama 75 milyon nüfusa sahip Türkiye'den Real Madrid'e 1 oyuncunun bile gidemediğini söyledi.Eskişehir Osmangazi Üniversi

Avcı'dan 'Alman' açıklaması

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3 milyonluk Türk nüfusunu barındıran Almanya'dan Real Madrid'e 3 Türk futbolcunun gidiyor ama 75 milyon nüfusa sahip Türkiye'den Real Madrid'e 1 oyuncunun bile gidemediğini söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kariyer Merkezi ve Üniversiteli Eskişehirsporlular Kulübü tarafından düzenlenen "Sporda Profesyonellik ve Başarı İlişkisi" konulu söyleşi düzenlendi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile TFF Yönetim Kurulu ve Milli Takımlar Komitesi Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper'in katıldığı söyleşi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Eskişehir'in bir futbol ve öğrenci kenti olduğunu söyleyerek salonda olmaktan heyecan duyduğunu kaydetti.

Futbolculuk ve antrenörlük geçmişinden kısaca bahseden Avcı alt ve üst yapıdaki profesyonelleşmenin başarıyı getireceğini ifade etti. Avcı, Türk futbolu için temel sorunun futbol eğitimi ile ilgili olduğunu söyledi.
3 milyonluk Türk nüfusunu barındıran Almanya'dan Real Madrid'e 3 Türk futbolcunun gittiğini belirten Avcı, 75 milyon nüfusa sahip Türkiye'den Real Madrid'e 1 oyuncunun bile gidemediğini vurguladı.

Bunun sebebi olarak ise futbol eğitimine yeterince önem verilmemesini gösteren Avcı, "Alt yapıya önem vererek milli takıma futbolcu kazandırırsak ve bu işi sistemli yaparsak istikrarlı bir turnuva takımı oluruz ve bu şekilde başarıyı yakalarız" dedi.

Avcı, Almanya'nın kendileri için önemli bir kaynak olduğunu anlatarak, "Bunun ile ilgili Almanya'ya da gittim ben. Önemli 3 Kulübün altyapısını ve gençlik merkezlerini ziyaret edip araştırmalar yaptım. Almanya Teknik Direktörü Löw ile görüştüm. Elit okulları gezdim. Hep bildiklerim, düşündüklerim ve hayal ettiklerim ama ülkemizde uygulayamadığımız ve bunun için mücadele ettiğimiz bir süreci başlattık şuan. Almanya bizim için önemli bir kaynak. Her oyuncu ile iletişime geçiyoruz. İngiltere'de oynayan bir
Türk oyuncusu var. İsviçre Milli Takımına gidecek mi gelecekmi. Annesinin farklı, babasının farklı, hatta Türkçe'yi dahi tam konuşamayan oyuncular ile de temasa geçiyoruz. 16-17 yaşında bir futbolcunun Almanya Milli Takımında oynayacağının hiç bir garantisi yok. Biz bizi tercih edenlere saygı gösteriyoruz. Bzi tercih etmeyenleri ise anlayış ile karşılıyoruz. Biz oyuncuyla ile sıcak temas ve iletişim halindeyiz. Hepsi avucumuzun içinde. Bundan sonra oyuncu kaçırmayacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler