Avcı: Dengeli bir takımla oynayacağız

 A Milli Futbol Takımı'nın, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında yarın Danimarka ile yapacağı maç öncesinde teknik direktör Abdulah Avcı, Le Meridien Otel'de futbolcu Ersan Adem Gülüm ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Abdullah Avcı, yarın akşam oynay

Avcı: Dengeli bir takımla oynayacağız

 

A Milli Futbol Takımı'nın, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında yarın Danimarka ile yapacağı maç öncesinde teknik direktör Abdulah Avcı, Le Meridien Otel'de futbolcu Ersan Adem Gülüm ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
Abdullah Avcı, yarın akşam oynayacak 500. maçın kendilerine nasip olduğunu dile getirerek, "Bunun onurunu yaşıyoruz. Özellikle 89 yıllık tarihimizde ilk golümüzü atan Zeki Rıza Sporel'den şimdiye kadar milli takım formasını 120 kere giymiş Rüştü Rençber'e, 92 kere de milli takımın başında yer almış Fatih Terim'e idari kadroya ve oyunculara teşekkürü borç biliyorum." şeklinde konuştu.
 
500. maçın kendi oyuncu grubuna denk gelmesinin çok anlamlı olduğunun altını çizen Abdullah Avcı, "Danimarka, son Avrupa Şampiyonası'nda rol almış istikrarlı bir takım. 8 - 9 oyuncusu da 4 - 5 yıldır kadrosunda yer almış, oyun disiplinine sadık dengeli bir takımla oynayacağız. Eylül ve Ekim aylarının ardından Mart ayında oynayacağımız maçlar öncesinde, Danimarka karşısında ortaya koyacağımız oyun ve alacağımız iyi skor, ileriye özgüvenle bakmamızı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"SPORCU SAĞLIĞI DA ÖNEMLİ"
 
Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'la cuma günü karşılaşacağının ve milli takımdaki sarı - kırmızılı futbolculara bu bağlamda ne kadar süre vereceği yönünde bir soruya teknik direktör Abdullah Avcı, "Kulüplerimizin Avrupa kupalarında bizi temsil etmesi önemli. Kulüplerimizin bu yarışın içinde olması önemli. Sporcu sağlığı da bizim için önemli. Kulüpleri de düşünerek hareket edeceğiz. Bunun için Galatasaray maçının cumartesi öğlen oynanması daha sağlıklı olurdu. Bir şekilde sahada değerlendirmesini yapacağız." cevabını verdi.
 
Bu arada Abdullah Avcı, Romanya ve Macaristan maçları arasındaki kamp döneminde milli takımın eski futbolcularından İsmet Yurtsü'nün 51 yıl önce Rusya karşısında giydiği üzerinde kan lekelerinin olduğu formayı hediye ettiğini söyledi.
 
Formayı çerçevelendirilmiş şekilde basına da gösteren Abdullah Avcı, "Ağabeyimizin ziyareti bize inanılmaz duygular düşünceler yaşattı. Ağabeyimizin 'milli takım forması, yüreğini ortaya koyanlara layıktır' çok önemliydi. Bu forma bu bayrak çok önemli." şeklinde konuştu.
 
ERSAN ADEM GÜLÜM: İNŞALLAH KAZANIRIZ
 
Beşiktaşlı milli futbolcu Ersan Adem Gülüm ise Danimarka ile 500. maçlarını oynayacaklarını hatırlatarak, "Gerçekten önemi büyük iyi bir prova olacak. Hocamızın isteklerini yapacağız. İnşallah kazanırız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor