Avcı: Almanya gibi olacağız

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın Slovakya ile Bursa’da oynayacakları maç öncesi basının karşısına çıktı.“Öncelikle yeni Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Abdullah A

Avcı: Almanya gibi olacağız

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın Slovakya ile Bursa’da oynayacakları maç öncesi basının karşısına çıktı.

“Öncelikle yeni Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Abdullah Avcı, “3.5 aylık bu süreçte Milli Takımlar’ın genel yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tüm takımları aynı çatı altında topladık” şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı toplantıda şu ifadeleri kullandı: Görev süremiz boyunca A, Ümit ve Genç Milli Takımlar’ı tek çatı altında topladık. Almanya'da üç önemli kulübün altyapılarını inceledik, Löw ile toplantı yaptık. Biz de Almanya’daki çeşitli merkezlerle aynı şeyleri düşünüyoruz, ancak onlar uyguluyorlar. Bundan sonra biz de uygulamaya geçeceğiz.

'İlk resmi maç Eylül ayında'
Slovakya maçına değinecek olursak, tanıdığımız isimleri barındıran bir takım. İlk resmi maçımızı Eylül ayında oynayacağız. Özellikle Dünya Kupası elemelerinde oynayacağımız rakiplere yakın ekiplerle hazırlık maçları ayarladık. Dünya Kupası Elemeleri’ne kadar toplam yedi hazırlık maçı oynayacağız. Kamuoyunun beklentilerine cevap verecek bir takım oluşturma çabasında olacağız.

 

Abdullah Avcı’nın açıklamalarından satırbaşları
- Son turnuvalara sadece play-off’la gitmiş bir milli takım ve Avrupa kupalarında da başarılı olamamış temsilcilerimiz var. Ben bunu değiştirmek istediğimi öncelikle belirteyim.
- Dünya Kupası Eleme grubunda grup birinciliği hedefimiz var.
- 2014’e gidemeyeceğimizi düşünmüyorum. Türk futbolunun temel sorunlarını çözmeliyiz. Turnuva takımı olmalıyız.
- Grup birinciliği hedefimi kimseye gaz vermek için söylemiyorum.
- Ben oyuncularıma son derece güvendiğim için grup birinciliğini hedefledim.
- Turnuva takımı olabilmek için altyapılarımızı iyi organize etmemiz gerekiyor.
- Slovakya ile sadece bir hazırlık maçı yapıyoruz. Diğer hazırlık maçlarında çok daha geniş kadrolarla oynayacağız.
- Buraya çağrılan oyuncular buraya denenmek için gelmemiştir. Burayı hak ettikleri için gelmişlerdir.
- Milli takım kapısı herkese açıktır. Performansa göre oyuncu seçiyoruz. O sırada formda olan oyuncularımız kadroda kendisine yer bulacaktır.
- İyi konsantrasyon, iyi odaklanma ve takım ruhu bizi eleme grubunun yukarısında bulunduracaktır diye düşünüyorum.
- Zorlu bir gruptayız. İyi motivasyon ve takım ruhu ile başarılı olmaya çalışacağız.
- Tüm arkadaşlarımla bütün mesaimizi yeniden yapılanma için harcıyoruz.
- Nuri Şahin dünyanın en önemli kulüplerinden birine transfer oldu. 24-25 dakika süre aldığı için, eleştiriliyor. Ancak orada bulunması bile yeterli olabilir kadroya girmek için.
- "Saha dışında bir sistem yaratmaya çalıştığınız düşünüyorum. Ancak saha içinde nasıl bir sistem olacak" sorusuna, "Oyuncuların saha içinde ve dışnda birlikte hareket etmeleri önemli. İştahlı oynayan kamuoyunu memnun edecek bir takım oluşturmaya çalışacağız" şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor