Atık Su Arıtma Tesisleri Artacak

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve Marmara Denizi'nin kirlilikten arındırılması yönünde ilgili belediyeler tarafından yapılması gerekenlerin ele alınacağı "Derdimiz, D

Atık Su Arıtma Tesisleri Artacak

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve Marmara Denizi'nin kirlilikten arındırılması yönünde ilgili belediyeler tarafından yapılması gerekenlerin ele alınacağı "Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" çevre sempozyumuna katıldı.

Burada bir konuşma yapan Balta Marmara Denizi"nin temiz tutulmasına katkı sağlaması ve Türkiye"nin çevre sorunlarına ışık tutması temennisinde bulundu. Türkiye"nin 8 bin 500 metre sahili olan, 3 tarafı denizlerle çevrili ve yeşille mavinin birleştiği zengin bir coğrafya olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Balta, büyükşehir belediyelerinin çevre adına yaptığı çalışmaların bakanlık olarak işlerini kolaylaştırdığını ifade etti.

xSon yasal düzenlemeyle 16 ilin daha büyükşehir olmasının çevre adına yürütülen faaliyetlerin artmasına ve düzene girmesine, kalite gelmesine yarayacağını ifade eden Balta, 2023 yılında atık su arıtma tesisi olmayan bölgenin kalmayacağını açıkladı.

2002 yılında Marmara Havzası baz alındığında Balıkesir"de 3, Bursa"da 8, Çanakkale"de 1, İstanbul'da 12 olan atık su arıtma tesisi sayısının 2012 yılı itibariyle Balıkesir"de 14, Bursa"da 16, Çanakkale"de 8 ve İstanbul"da 20"ye çıktığını hatırlatan Balta, "2003 yılında yüzde 30 seviyesinde olan arıtılan atık su oranı, bugün yüzde 72 seviyesine çıkmıştır. İnşallah bu yükseliş, 2023"te yüzde 100"e ulaşacaktır" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çevreye yaptıkları yatırımların artarak süreceğini ifade eden Bakan Yardımcısı Balta, "Hedefimiz sadece 75 milyon Türk insanı değildir. Yaptığımız yatırımlar aynı zamanda; turist olarak Türkiye"ye gelen, Marmara Bölgesi"ni, İstanbul"u ziyaret eden dünya insanına yönelik yapılan hizmetlerdir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor