Atalay öyle bir söz söyledi ki...!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, şike iddiaları için hazırlanan rapor hakkında açıklama yaptı.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, yaptığı açıklamada şike iddiaları için Eti

Atalay öyle bir söz söyledi ki...!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, şike iddiaları için hazırlanan rapor hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, yaptığı açıklamada şike iddiaları için Etik Kurulu'nca hazırlanan rapora ilişkin, ''Etik Kurulu'nun değerlendirmesi sadece bir rapor çalışmasıdır, bir karar değildir, karar merci biz değiliz, sabırla beklemek lazım, sabırla bekleyeceğiz" dedi.

Sakarya'da bir panele katılan Atalay, şike iddialarına ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, incelemelerin federasyon çerçevesinde devam ettiğini bildirdi.

İnceleme sürecine ilişkin açıklama yapmasının mümkün olmadığını ifade eden Atalay, ''Rapor inceleme aşamasında. Yani dava devam ediyor. Daha önce de söyledim. Etik Kurulu'nun değerlendirmesi sadece bir rapor çalışmasıdır, bir karar değildir, karar merci biz değiliz, sabırla beklemek lazım, sabırla bekleyeceğiz'' diye konuştu.

-''Bizi mahkemeye çevirdiler''-
''Raporumuzu aşırı abarttılar'' diyen Atalay, şöyle devam etti:

''Bizi mahkemeye çevirdiler, bir karar değil bu. Yönetim kurulu diyor ki 'Bize şu şu konularda inceleme yapın, görüşünüzü bildirin'. Biz de çalışmamızı yapacağız ve mütalaa vereceğiz. Raporun federasyon kararlarını etkilemede hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bağlayıcılığı olmadığı yasal düzenlemede açıkça yer almaktadır. Bağlamayacağı, delillere ve vicdani kanaate göre karar vereceği açıktır. Onun dışında kanun koyucu değiliz. Raporumuz görüşten ibarettir. Çok ciddiye alıp abartmamak lazım.''

Etik kurulun, Ağır Ceza Mahkemesi gibi karar vereceği yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Atalay, ''İnsanları yargılıyoruz gibi bir hava oluştu. Soruşturma bile yapmıyoruz, bakın bizim yaptığımız soruşturma değil. Sadece yönetim kurulu bize bir şey sordu, mütalaamızı belirteceğiz. 'Görüşümüz budur' diyeceğiz. Neden bu işi bu kadar büyütüyorlar- Bize neden bu kadar büyük atıf yapıyorlar, anlamış değilim'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Oğuz Atalay, uzun tutukluluk sürelerinin doğru olmadığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor