Arslanboğa Trabzon'da neden forma aldı

 Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken haber61net'in ortaya çıkırdığı forma alma olayınıda değerlendirdi1461 Trabzon ile Fenerbahçe arasında Avni Aker'de oynanan Ziraat Türkiye kupası maçında maçın hake

Arslanboğa Trabzon'da neden forma aldı

 Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken haber61net'in ortaya çıkırdığı forma alma olayınıda değerlendirdi

1461 Trabzon ile Fenerbahçe arasında Avni Aker'de oynanan Ziraat Türkiye kupası maçında maçın hakemi Suat Aslanboğa'nın Fenerli futbolcudan forma almasını haber yapan ve kamera görüntüleriyle belgeleyen haber61net'in haberinden sonra Suat Arslanboğa'ya MHK uzun süredir maç vermiyor

MHK başkanı Alp hakemlerin son durumları ve özellikle Fırat Aydınus & Halis Özkahya ikilisiyle ilgili olarak açıklama yaptı. İki hakemin de hakemliği bırakmayı düşündüğünü belirten Alp, hakemlerin futbolculardan forma alma sını ve ligde yaşanan tartışmalı pozisyonlara da değindi.

HAKEMLERE FORMA ALMAYIN TALİMATI VERDİK

MHK başkanı Zekiriye Alp hakemleri futbolculardan forma isteemeleri konusunda uyardıklarını belirterek" "Hakemlere, futbolculardan forma almayın talimatı verdik. Trabzon ile Fenerbahçe arasında 1,5 senedir problem var. Suat Arslanboğa, buna rağmen kupa maçında gidip forma aldı. Yanlış yaptı. Biz de o günden beri maç vermiyoruz. Derbinin hakemi haftalar öncesinden belli. Hatta Trabzonspor-Beşiktaş maçının da hakemi belli."
 
Zekeriya Alp; “Fırat Aydınus ve Halis Özkahya, Disiplin ve Tahkim Kurulları’nın verdiği cezalar sonrası çok etkilendi. Hatta hakemliği bırakmayı düşündüler. Onları kararından vazgeçirmek için elimden geleni yaptım” dedi. Aydınus ve Özkahya gibi hakemlerin oldukça değerli olduğunu ve kolay yetişmediğini belirten tecrübeli idareci, “İkisi de 19-20 senedir bu işi yapıyor. Kamuoyunda yalnız kaldıkları doğru. Biz daha fazla polemik olmaması için basından uzak durduk. Sessiz kaldık ama olaylar çok büyütüldü” diye konuştu. Alp, ayrıca Aydınus ve Özkahya'nın da Fenerbahçe maçlarına atanmaları ihtimali olduğunu açıkladı.
 
"AYDINUS VE ÇAKIR DEVLER LİGİ’NDE"
 
"UEFA ve FIFA’dan raporlar geliyor, hepsi olumlu. Önümüzdeki hafta iki hakemimiz (Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus) Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli 2 maçta görev alacaklar. Hemen ardından Dünya Kupası elemelerinde 3 hakemimiz görev yapacak. Yurt dışında her şey güzel geçiyor. Yurt içinde ‘tükürük’ ve ‘lan’ kelimesiyle ilgili durumlar bizi rahatsız etti. Uykularımız kaçtı. Bunların dışında yönetimler gayet iyi. Her hakem hata yapar. Önemli olan kasıt olmaması. Geçmişte şike süreci yaşandı. Bir hakemin bile ismi geçmedi. En büyük gurur kaynağımız bu."
 
"MEIRELES TÜKÜRDÜ DEMEDİM"
 
"Ben Meireles tükürdü demedim. Sadece, ağızdan çıkacak tükürük tabir edilen o sıvının karşı tarafa nasıl gelebileceğini izah ettim. Bu mevzu bizim için kapandı, ancak kim ne hareket yapıyorsa kurullar gereğini uyguluyor.
 
"Futbolcu sağlığıyla ilgili son haftalarda bizi rahatsız eden kararlar oldu. Gerekli ikazları yaptık. Bazı pozisyonlarda kırmızı gerekirken, sarı kartla geçiştirdiler. Herkes görüyor, bunları inkar edecek değiliz."
 
"RIERA GAYRİ İHTİYARİ BASAR GİBİ..."
 
"Akhisar maçında futbolcu yere düştü, Riera ayaktaydı, geçmek isterken gayri ihtiyari üstüne basar gibi oldu ama tam basmadı. Yardımcı hakemin hemen önünde, anında hakemi ikaz etmesi gerekiyordu.Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Egemen’in pozisyonuyla ilgili bir-iki kişi hariç hakem camiası ve yorumcular topun çizgiyi yüzde yüz geçmediğini söylediler."
 
"BEŞİKTAŞLILIĞIM İNKAR EDİLEMEZ AMA..."
 
"Benim geçmişteki Beşiktaşlılığım inkar edilemez. Yıllarca futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Şimdiki görevimde bu geride kaldı. Tüm kulüplere eşitim, ama hakem hatalarını ben de görüyorum. Üç büyüklere bakarsak en çok Beşiktaş’a rastlıyor. Bu durumdan ben de rahatsızım, ama hiçbir şey ifade etmez. Hakem hatayı G.Saray, Beşiktaş veya Fenerbahçe maçında da yapabilir, olgunlukla karşılanmalı."
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor