Ankara'ya kritik ziyaretçi!

Suriye'de PYD ve El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi arasında çatışmaların Türkiye sınırına dayanması ve Kuzey Irak Kürt yönetim merkezi Erbil'de "Kürt Ulusal Konferansı"nın toplanmasına yönelik hazırlık yapılması, hükümeti harekete geçirdi Başbakan Rece

Ankara'ya kritik ziyaretçi!
Suriye'de PYD ve El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi arasında çatışmaların Türkiye sınırına dayanması ve Kuzey Irak Kürt yönetim merkezi Erbil'de "Kürt Ulusal Konferansı"nın toplanmasına yönelik hazırlık yapılması, hükümeti harekete geçirdi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin bu gece Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Yarın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Barzani, daha sonra Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek.
 
Önce PYD lideri gelmişti
PKK'nın silahsızlandırılması ile sonuçlanacak çözüm sürecine aktif destek sunan Kuzey Irak Kürt yönetimi ile son dönemde ekonomik, sosyal ve diplomatik alanda yaşanan yakınlaşma, bölgede petrolün çıkarılması ve Türkiye üzerinden satılmasına yönlik olumlu görüşmelerle ileri aşamaya taşınmıştı. Bölgede son haftalarda Suriye'deki çatışmaların sınıra dayanması, El Nusra ve PYD arasında yaşanan çatışmaların Türkiye'de de can almaya varmasının yanısıra bölgede özerklik denemelerine girişilmesi Türkiye'yi harekete geçirdi. PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm'ün İstanbul'a davet edilerek Türkiye'nin hassasiyetlerinin aktarılmasının ardından Barzani'nin ziyareti dikkat çekti.
 
Başbakan davet etti
Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşeceği ileri sürülen görüşme için bu gece Ankara'ya geleceği belirtilen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, yarın önce Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile biraraya gelecek. Barzni'nin daha sonra Başbakan Erdoğan tarafından kabul edileceği ve görüşmelerde Suriye'deki gelişmeler ile Erbil'de Ağustos ayı içinde toplanması beklenen Ulusal Kürdistan Konferansı'na yönelik bilgisine başvurulacak ve Türkiye'nin hassasiyetleri aktarılacak.
 
Görüşmede Suriye'deki PYD'nin pozisyonu, Türkiye'nin bölgeye bakışı, Kuzey Irak Kürt yönetiminin bölge üzerindeki etkisinin masaya yatırılacağı öğrenildi. Görüşmede ayrıca Barzaniden, Erbil'deki Kürt konferansına ilişkin kapsamlı bilgi alınacak ve Türkiye'nin konferans çalışmalarını yakından izlemesine Kürt yönetiminin imkan sunması istenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor