Altın, "Sözümün arkasındayım"

22 Şubat 2012’de Çotanak ailesine katılan Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un Teknik Direktörü Erhan Altın , sorulara içtenlikle cevap verirken, röportaj esnasında Giresunspor’un efsane futbolcularından Büyük ve Küçük Orhan da hazır bulundu.Gire

Altın, "Sözümün arkasındayım"

22 Şubat 2012’de Çotanak ailesine katılan Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un Teknik Direktörü Erhan Altın , sorulara içtenlikle cevap verirken, röportaj esnasında Giresunspor’un efsane futbolcularından Büyük ve Küçük Orhan da hazır bulundu.


Giresunspor’a gelişiyle birlikte yeşil-beyazlı takıma hayat veren başarılı teknik adam Altın, Giresun’a verdikleri sözün arkasında duracaklarını söyledi.


Giresunspor’da yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Altın, Çotanakların son haftalardaki çıkışını, Cafercan’ın ve Posinkoviç’in neden ilk 11’de oynayamadığını ve Giresunspor’a geliş sürecini anlattı.

 

Geldiğiniz günden bu güne kadar Erhan Altın ile Giresunspor başarı gra-fiği yakaladı. Takımdaki bu değişikliği neye bağlıyorsunuz?

 


Hem puan yönünden hem de futbolculara baskı yönünden zor bir haftalara girdik. Kolay değil bun-ları yıllarca bizlerde yaşadık. Şimdi benim takımım çok kaliteli bir takımdır. Teknik adam olarak baktığımız zaman çalışmaları olsun, futbolcularla verdiği yaşam olsun, disiplin olsun, futbolcularımla birlikte geldiğim zaman orada bir karar aldık ve biz burada varız dedik. Ama var olmak içinde prensip ve kurallar vardır. Bunları yapabilirsek, bunun üstesinden geliriz dedik.

 

Disiplin ve kurallar olmadığı sürece başarının üstesinden gelemezsiniz. Sağolsun çocuklarım buna inandılar. Bizim söylediklerimi muhteşem bir şekilde algıladılar. Hiç kimse o konuda kusur etmedi. Söylediklerimizi hem antrenmanda olsun hem de dışarıda olsun bizim aldığımız bilgiler doğrultusunda bunların hepsini duyuyoruz. Bahri Hoca’ya bir şey söylemek istemiyorum ama onunda elinde kısıtlı bir kadro olduğu için dar bir kadroda çalışma imkanı bulamadı.

 

Alt yapıdan futbolcular almış, bir şeyler olmuş. Bir teknik adamın futbolcuya yapacağı en büyük kötülük ona antrenman yaptırmama olmuş-tur. Antrenmanlar sağlıklı bir şekilde yapıldığı zaman her şey bitiyor. Futbolcularım Erhan Hocanın antrenmanlarına çıkmadığı zaman oynama şansının olmadığını biliyorlar. Tabi ki maçlara bakıyoruz. Belli bir şekiller var. Denizlispor maçından sonra iki tane futbolcumu oynatmayacağım dedim. Ama antrenmanda baktım da bir değişime girdiğini gördüm. Hepsinin istekli ve arzulu çalışması var. Bu da beni zorlamaya başladı. Ben Perşembe gününden bu yana uyku uyuyamıyorum. İçimde mutlu verici bir sıkıntı var. kadronun geniş olması herkesin o formayı istemesi beni mutlu ediyor. Ama bizde ne yaptık, hocalarımızla birlikte oturduk konuştuk, ne yapacağımızı tartıştık. Bizim yapacağımız olumsuzluk şehre ve takıma mal olacaktır.

 

Geldiğiniz gün ‘Giresunspor kesinlikle küme düşmeye-cek’ diye demeçler verdiniz. Üç maç kaldı ve dediğiniz sözler büyük ihtimalle ger-çekleşecek. Giresunspor sancılı ve sıkıntılı bir dönem yaşıyordu. Yıllarca yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yaptınız. Sizin Giresunspor’a teknik direktörlük olma düşüncesinin Altında yatan nedenler nedir? İnandınız mı bu takıma?

 
Zaten takımı biliyor ve tanıyordum. Hemen hemen Bank Asya 1. Ligde tüm takımları tanıyorum. Televizyon başından ayrılmıyordum. Bütün takımların kadroları bende vardır. Giresunspor’u seyre-derken ben şunu gördüm. Giresunspor takımını güç olarak maça çok hızlı başlayıp 60’dan sonra bir düşüşe geçtiğini gördüm. Sağlıklı antrenman yapılmadığı için saha içersinde kontrolden kopuyorlar. Yaptıkları bütün hareketler kontrol dışıydı. Antrenmanı tabi ki yaptıracaksın ama psikolojiyi pas geçmeyeceksin. Psikolojiyi bilmediğiniz sürece başarılı olma şansınız yok. Vücut ve mimik dili takıma bir mesaj veriyor.


Devamı Sayfa 2'de

 


Mevcut oyuncu kadrosunu nasıl buldunuz?



Çok kaliteli futbolcu grubum var. Örnek verecek olursam bir Cafer Can’ım var inanın Türkiye’de ikinci adamdır. Ancak kullandığı hap sonucu tempo düşüklüğüne sebebiyet veriyor. Onu birazcık kestiği için temposunu yükseltmeye başladı. Böyle bir futbolcu yok. Alex ve Cafer Can başka kim-seyi tanımıyorum. Futbol zekasını kendinden ve arkadaşlarından en erken düşünen tek adamdır. Onun zaten temposu olsa ne Galatasaray alabilir, ne de Trabzonspor… İleride İspanya da bile olabi-lirdi. Hepsi benim canım ciğerim. Hiçbirini birinden ayırmıyorum. Onlarla birlikte çok iyi aile ortamı oluşturduk.


Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında omuzundan sakatlanan ve sezonu kapatan Mesut Çaytemel’i arıyor musunuz?



Onunla çalışmadım ancak seyrettiğimde çok kaliteli futbolcuydu. Futbolu ofansif ve defans olarak iki yönlü olarak oynuyordu. Çok kaliteli işler yapıyordu. Benimle çalışmadığı için arıyorum desem yalan olur. Ancak mevcut elimdeki futbolcum o bölgede elinden geleni yapmaya çalışıyor.

 

Antrenörlük hayatınızda böyle tabloyla hiç karşılaştınız mı?



Karşılaştım. Güvenç Kurtar’ın yardımcılığını yaptığımda Kocaelispor, Elazığspor, Rize’de yaşadım. Ben kendim sadece Kocaelispor’da yaşadım.
 

 

Devamı Sayfa 3'te

 

Böyle sıkıntılı bir süreç miydi?



Daha kötüydü. Düşmüştü takım. 9 puanla aldım takımı. Ama ümidimi yine yitirmemiştim. Aynı ortamı yakaladık. Orada da çıkışı yakaladık. 23 puan topladık. Ama o takım kötü düştü. O takımı yine düşürmezdim. Bazı nedenlerden dolayı kurtaramadık.


Siz soyunma odasına girdiğiniz zaman futbolcularınıza ne diyorsunuz, ne yapıyorsunuz?



ALTIN: Evvela futbolculara beş dakika hiç dokunmuyorum. O esnada futbolcular sinir katsayılarını düşürüyor. Bizde dışarıda hocalarımla birlikte toplantı yapıyoruz. Maçın genel değerlendirmesini yapıyoruz. Beş dakika sonra giriyoruz soyunma odasına ve çocuklarla her şeyin iyi gittiğini, daha iyi olacağını ama bazı eksikliklerimiz var onlara biraz daha dikkat edersek, biraz daha konsantre olursak üstesinden geleceğimizi söylüyorum. Tahtada zaten olumsuzlukları kendilerine anlatıyorum. Bu doğrultuda konuşmalar yapıyorum.


Bizi çok üzen farklı mağlubiyet Denizlispor maçını nasıl değerlendirir-siniz?


 

Hala ona inanmış değilim. Teknik ve antrenörlük hayatımda benimde öyle bir skor yok. Bu oluyor. Bu bir derstir. Futbolda böyle şeyler vardır. 6-1 yeniliyorsunuz ve önünüzde hayati bir maç var. Bu süreçte o futbolcuların moral ve motivasyonunu düşünün. Hatta Karşıyaka maçını Denizlispor mü-sabakasının soyunma odasında aldım. Ben o soyunma odasına kafam yerde gitseydim, o maçı da kaybetmiştim. Gülerek ve sempati olarak girdim. Ölüm yok, hayat devam ediyor. Toparlanmalıyız. Bizim yaşama şansımız var. Dedim. Hepsinin yüzleri güldü. Otobüste dahi giderken kimsenin yü-zünün asık olduğunu görmeyeceğim dedim. Çünkü biz bir söz verdik. Yönetime, taraftarlara, yerel basına söz verdik.


Geçtiğimiz sezon Giresunspor 38 puanla ligde kaldı. O zaman Ankaraspor küme düşmüştü. Altı puan tüm takımlara yazıldı. Futbol matematik değil. 38-40 puan arasında puan toplayan Göztepe, Linyit ve Giresunspor’un ligde ka-lacağına inanıyoruz. Teknik direktör Erhan Altın, ilk geldiği günden itibaren ‘Giresunspor kümede kalacak’ dediniz. Bu sözleriniz de devam ediyor. Şimdi kalan üç maç var. Camiaya neler söylemek istersiniz?

 

Öncelikle taraftarlara cani gönülden teşekkür ediyorum. Bunlar da bu işe inanmışlar. Bu saatten sonra tribünleri eksikte olsa tribünleri doldurdular. O muhteşem tezahüratlarıyla futbolcularımı iyi desteklediler. Ben hala söylüyorum kalan maçlar kolay değil. Herkes şimdi Giresunspor’un son iki maçı düşmüş takımlarla diyor. Kimse öyle bakmasın. En zor maçlarımız onlar. Ama bizim en büyük avantajımız ligde takım ayırt etmemek. Bizim için lider ne ise en aşağıdaki de aynıdır.

 

 

Giresunspor’da ekonomik anlamda ödemelerde problem yaşanıyor mu?

 


Her kulüpte var. Yok desek yalan olur. Çok şükür ki prim konusunda hiçbir sıkıntı yok. Yönetimimiz o konuda çok çalışıyor. İzin günlerinde dahil primleri ödeme adına çalışıyorlar. Çocukların alacakları, peşinatları benim dışımda olan bir şeydir. Futbolcularıma, ‘Arkadaşlar bizim bu saatten sonra para düşünecek halimiz yok. Alacakmış, verecekmiş yok. Her şey ileride… Hedef ileride… Sorun hiç bir şey istemiyorum. Eğer bunu sorun yapacak arkadaşlarınız varsa, ‘benimle gelsin adam gibi hocam ben parasız oynayamam’ desin. Öpüp başımın üstüne koyar, sarılıp öpüşüp yollarımızı ayırırız. Herkesin herkese ihtiyacı var. Futbolcumun tekinin suratını asık gördüğüm zaman o bütün takıma yansıyor. Herkes pozitif olacak. Mesleğinizi seviyorsanız bunları yapmak zorundasınız.

Devamı Sayfa 4'te

 

Beslenme, konaklama adına sıkıntı var mı?

 


Şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı yok. Kocaelispor’da çok maddi sıkıntılar vardı. Yemek yiyemiyorduk, çayı yapacak paraları yoktu. Ama biz onunda üstesinden geldik. Şükürler olsun burada öyle bir sıkıntı yok. Herkesin bir mücadele hırsı var. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Savcımıza, Emniyet Müdürümüze, Komutanımıza burada hepsi geldiler. Moral ve motivasyon verdiler. Futbol-cularım onların gelişiyle birlikte daha güçlendi.



Basını takip ediyor musunuz? Nasıl değerlendiriyorsunuz?

 


Zaman zaman takip ediyorum. Özellikle de basının verdiği moral ve motivasyonlar bizi mutlu ediyor. Olumlu olumsuz yazılar oluyor ama hep bir şeyler alıyoruz. Eleştiriler olacak bizim mesleğimiz eleştirilmek.


Başkan’ın olmayacağını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 


Başkanvekilleri Cengiz Cindemir ve Nahit Yamak’tan Allah razı olsun bütün zamanlarını buraya harcıyorlar. Yönetimi toparlıyorlar. Çok seviyorlar. Benim hoşuma giden odur. Çok öz veri ile çalı-şıyor. Onlarda beni motive ediyorlar. Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Ben neredeyim? Sondan üçüncüyüm. Ben bütün maçları kazanma adına sahaya çıkacağım.


Erken bir soru ama Bank Asya’yı çok iyi takip ettiğinizi söylediniz. Biz Bank Asya’da önümüzdeki sezonlarda yukarılarda oynamak istiyoruz. Giresunspor takımı bugün kaldığı takdirde bu mevcut kadroyla ne kadar takviyeyle üst sıralara tırmanır?

 

Onu konuşacak bir zamanda değiliz. Bunu hayırlısıyla sezon sonunda ligde kalalım. Kaldıktan sonra yeni gelecek başkanın düşünceleri de önemlidir. Ancak bu şehre Süper Lig yakışır. Futbol şehri çünkü… Bu taraftarlara sahip. Sezon sonunda çok zaman var. O zaman bunları daha rahat konuşu-ruz.

Devamı Sayfa 5'te

 

Posinkovic çok yetenekli ve kıvrak futbolcu. Neden değerlendirmiyor-sunuz?

 


Onun kendisiyle de konuştum. Ailevi problemleri var. Çok duygusal, içine kapanık bir futbolcu. Ben bu takımda kimseyi dışlamıyorum. Hepsiyle terapi yapıyorum. Kıvanç’ı hiç kadroya alamadım. Onunla bile oturup konuşuyorum. Çünkü onlar lazım bize. Bizim bu haftaki maçımızı inanır mısınız tribünde oturan futbolcular kazandı. Yapacağım toplantıda onlara teşekkür edeceğim. Hiç kimse kadroyu açıkladığımda kafasını aşağıya eğmiyorlar.



Çalışma sahanız yetersiz mi?

 


Yetersiz. Pas yapacağım. Yapamıyorum. En az iki saha olması lazım. Birinin etrafının kapalı olması lazım. Çünkü ben nasıl diğer rakiplerin antrenmanını izletiyorsam, onlarda bizleri izleyeceklerdir.



Taraftarlara son olarak neler söylemek istersiniz?

 

 
Onlara çok teşekkür ediyorum. Aldığımız galibiyette kendilerinin çok büyük payı var. Rakibi analize çıkacağız. Oyun disiplininden çıkmadan kontrollü puan almak için rakibin bize verdiği pozisyonları değerlendireceğiz. Aldığımız neticeler beni mutlu ediyor. İnşallah onları da mutlu ediyordur.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor