Alp'ten Trabzonspor yönetimine uyarılar

 Trabzonspor eski yöneticisi ve Futbol Federasyonu PFDK eski yöneticisi Yusuf Reha Alp’tan Trabzonspor yönetimine uyarılar. PFDKeski üyesi Trabzonlu avukat Yusuf  Reha Alp Trabzonspor’un çalınan Şampiyonluk kupasını sportif yargılama isteyerek alma şansı

Alp'ten Trabzonspor yönetimine uyarılar

 Trabzonspor eski yöneticisi ve Futbol Federasyonu PFDK eski yöneticisi Yusuf Reha Alp’tan Trabzonspor yönetimine uyarılar. PFDKeski üyesi Trabzonlu avukat Yusuf  Reha Alp Trabzonspor’un çalınan Şampiyonluk kupasını sportif yargılama isteyerek alma şansı olduğunu açıkladı. Haber61.net’in sorularını yanıtlayan avukat Alp Trabzonspor’un vakit geçirmeden TFF ‘ye başvurması gerektiğini söyledi

Trabzonspor’un 2010 -11 sezonu için bundan sonra izlemesi gereken yol nedir?

Yusuf Reha ALP: - Daha önce de söyledim yine tekrar edeyim. Trabzonspor, ilk olarak ivedilikle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapmalıdır.


Bu başvurunun içeriği ne olmalı? Yani ne demeli Trabzonspor TFF’ye?

Y.R.A: Trabzonspor, ilk başvurusunu Futbol Müsabaka Talimatı’nın 26. Maddesinin 4. Paragrafı uyarınca yapmalı. Ne diyor bu madde : “Müsabaka sonucunu etkileme eylemi müsabakanın tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir.” Madde gayet açık. Trabzonspor bu maddeye dayanarak, Futbol Federasyonu yönetim kuruluna başvuracak ve diyecek ki, UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu kararları sonucu, şu şu şu maçlarda müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerin varlığı hukuken sabit olmuştur. Dolayısıyla bu maçların sonuçlarının tescili iptal edilmelidir.” Bu başvuruyu yapıp, bombayı federasyon yönetim kurulunun kucağına bırakacak. Federasyonun bu başvuruyu reddetmesi için, “hayır ben bu kararları tanımıyorum” demesi lazım. UEFA kararlarını da tanımamazlık yapamayacağına göre, başvurunu kabul edecek. Ha etmedi diyelim, o halde Federasyonu UEFA’ya şikayet edecek ve yaptırım uygulamasını talep edeceksin.

Peki Türkiye’de Tahkim Kurulu kararları değişebilir mi? Bu konuda tahkim kurulu bir karar verdi ne de olsa dana önce?

Y.R.A :  Bunu da daha önce söyledim, yine söyleyeyim. Tahkim Kurulu kararları değişmez değildir. “Tahkim Kurulu kararları nihaidir” demek, Tahkim Kurulu’nun federasyon içinde başvurulacak en son merci olduğu demektir. Yani ondan sonra federasyon içinde başvurulacak bir yer yok, demektir. Tahkim Kurulu kararlarının kesinliğinin ise istisnası vardır. O da yargılamanın iadesi kurumudur. Bu da Futbol Disiplin Talimatı’nın 90. Maddesinde ve HMUK’da açıkça düzenlenmiştir. Yargılama sonucunu etkileyecek yeni bir delilin ortaya çıkması hali ya da aynı konuda bir başka mahkemenin farklı bir karar vermesi, yargılamanın iadesi sebebi olarak sayılmıştır. Bu olayda, UEFA yargılamasıyla tarafları ve konusu aynı olan bu davada, Türkiye’deki kurulların aksine bir karar çıktığına göre bu açık bir yargılamanın iadesi sebebi olarak görülmeli ve dosya yeniden yargılamanın yapılması için PFDK’ya sevk edilmelidir.

Yani şike dosyası baştan aşağıya yeniden mi ele alınacak?

Y.R.A :  Hayır, sadece UEFA’nın şike ve/veya teşvik var dediği maçlar ile sınırlı olmak üzere PFDK yeniden yargılama yapacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş için kaç maçta müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylem yapıldıysa o dosyalar yeniden ele alınacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler