'Almanya'dan oyuncu almayın artık'

 36 yaş üstü eski milli futbolcuların mücadele ettiği Efsaneler Kupası için İstanbul'a gelen Hollandalı Ronald De Boer, Sabah'a özel açıklamalarda bulundu.İkizi eski Galatasaraylı Frank De Boer'un teknik direktörlüğünü yaptığı Ajax takımında rezerv takımı

'Almanya'dan oyuncu almayın artık'

 

36 yaş üstü eski milli futbolcuların mücadele ettiği Efsaneler Kupası için İstanbul'a gelen Hollandalı Ronald De Boer, Sabah'a özel açıklamalarda bulundu.

İkizi eski Galatasaraylı Frank De Boer'un teknik direktörlüğünü yaptığı Ajax takımında rezerv takımının antrenörlüğünü yürüten Ronald De Boer, Türk futboluyla ilgili ilginç tespitler yaptı.

Ronald De Boer, "Türkiye hem kulüp takımlarında hem de milli takımda belirli zamanlarda önemli başarılara imza attı. Başarı yakalıyorsunuz ancak devamını getiremiyorsunuz.

Bence Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konuda kapsamlı bir proje araştırmasına girmesi gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa'nın en iyisi olan seyircinizi de kaybedersiniz" dedi.

 

SİZİ ANLAYAMIYORUM

Hollandalı eski futbolcu, "Ben bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Avrupa'nın en fazla genç nüfusuna sahip ülkelerden birisiniz.

Ama son dönemde adından söz ettiren kaç Türk oyuncu sayabilirsin? Arda Turan. Başka? Yok. Çoğu futbolcunuz Alman altyapı sisteminden yetişiyor.

Oradan hazır oyuncu almak yerine aynı altyapı uygulamasını yürürlüğe sokmanız gerekiyor" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor