Almanya, Türk oyuncuları çalıyor

"İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, Almanya milli takımının Türk oyuncuları çaldığını ve bunun hırsızlık olduğunu söyledi.İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, The National'a zehir zemberek açıkla

Almanya, Türk oyuncuları çalıyor

"İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, Almanya milli takımının Türk oyuncuları çaldığını ve bunun hırsızlık olduğunu söyledi.

İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, The National'a zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
Bazı ülkelerin başka ülkelerin oyuncularını milli takımda oynatmasını hızsızlık olarak değerlendiren Capello, bunun en büyük örneği olarak ise Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiyi gösterdi.

Büyük kulüplerin genç yetenekleri küçük takımların ellerinden topladıklarını belirten İtalyan teknik adam, benzer bir durumun milli takımlarda da yaşandığını söyledi.
"Örneğin Almanya'nın kadrosunda 5 Türk kökenli oyuncu var. Onlar Türk milli takımında oynasa bambaşka bir yerde olabilirdiler" diyen Capello, bu oyuncuların maddi tekliflerle kafasının karıştırıldığını iddia etti.

Genç oyuncuların ailelerine iyi imkanlar sunularak seçimlerinin değiştirildiğini öne süren tecrübeli teknik adam, bunun hırsızlık olduğunu ifade etti. Capello, 2010 Dünya Kupası'nda 10'dan fazla farklı etnikten oyuncu bulunduran Almanya'nın Türk oyuncuları çaldığını öne sürdü. 

Gana asıllı Danny Welbeck'i milli takıma almadan önce ailesi ile konuştuğunu belirten Capello, "Ailesi, İngiltere'de doğup büyüdüğü için İngiliz milli takımında oynamasından gurur duyacaklarını söyledi" diyerek de kendisini eleştirenlere cevap verdi.

Capello kulüplerin çocuk yaştaki yetenekli oyuncuları transfer etmesi ve milli takımların başka ülke oyuncularını oynatmalarının engellenmesi için de UEFA'yı göreve davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor