"Alay konusu olduk"

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ankara’da ikamet eden bir kişinin, "Top" olan soyadının "alay konusu" edildiği gerekçesiyle açtığı davayı kabul ederek, davacının soyadının değiştirilmesine onay verdi.Ankara’da oturan 3 çocuk babası 43 yaşındaki A. Top,

"Alay konusu olduk"

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ankara’da ikamet eden bir kişinin, "Top" olan soyadının "alay konusu" edildiği gerekçesiyle açtığı davayı kabul ederek, davacının soyadının değiştirilmesine onay verdi.

Ankara’da oturan 3 çocuk babası 43 yaşındaki A. Top, kendisi ve çocukları
adına Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde "soyadı tashihi" davası açtı.

Davacı, dava dilekçesinde "Top" olan soyanının "argo anlamının aşağılayıcı şekilde kullanıldığını, özellikle çocuklarının alaya uğradığını, kendisinin de bu nedenle birçok kez aşağılandığını" ifade etti.

Soyadını değiştirmeyi hep istemesine karşın, buna babasının karşı çıktığını kaydeden davacı, babasının geçen yıl vefat ettiğini bildirdi.

Son olarak, kızının, arkadaşlarıyla, soyadından ötürü kavga ettiğini belirten davacı, soyadı nedeniyle yaşadığı sıkıntıları çocuklarının yaşamasını istemediğini, bu nedenle, amcasının çocuklarının yaptığı gibi "Top" olan soyadının "Çağlar" olarak değiştirilmesini istedi.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mustafa Çakmak, Nüfus Temsilcisinin de soyadı değişikliğine ilişkin olumlu görüşünü almasının ardından, davayı kabul ederek, "Top" olan soyadının "Çağlar" olarak değiştirilmesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor