Alacahan U20 Dünya kupasına yetişecek

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Alacahan'da ustalar ve inşaat çalışanlarını ziyaret ederek restorasyon projesinde gelinen aşama hakkında bilgi aldı. 40 odadan oluşacak olan Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının üç ay içeresinde bitirileceği sözünü ala

Alacahan U20 Dünya kupasına yetişecek

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Alacahan'da ustalar ve inşaat çalışanlarını ziyaret ederek restorasyon projesinde gelinen aşama hakkında bilgi aldı. 40 odadan oluşacak olan Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının üç ay içeresinde bitirileceği sözünü alan Vali Kızılcık inceleme sonrasında esnafları ziyaret etti. 

Amerika'da Kruvazör Turizm Fuarına katılacağını belirten Vali Kızılcık seyahat öncesinde  Alcahan'ın kruvazör turizmi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Alacahan'ı 20 Haziran tarihine açmayı hedeflediklerini söyleyen Kızılcık

 19- 21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan U20 (FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası) kupasına dünyanın dört bir yanından çeşitli insanlar gelecek . Restorasyon çalışmaların bitirilip bu tarihten önce Alacahan'ın açılışını yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca burası açıldıktan sonra Kuruvazör turizmine yönelik kullanılmasını istiyoruz. Alacahan ve bakırcılar çarşısına Kuruvazör gemileri ile gelen turistlerin ziyaret edebileceği alternative turizm merkezi olmasını hedefliyoruz. Kravazör turizminin yaygınlaştırmaya çalıştığımız şehrimizde Alacahan'ın turistler tarafından ilk olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Restorasyon çalışması bittikten sonra buranın eski haline dönüştürerek kentin ticaret ve kültür tarihini zanaatkarları ile canlandırmak istiyoruz." dedi.

 

Vali Kızılcık Alacahan'dan çıkarken Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi öğrencileri Burhan Dede, Enes Belen, Elif

 

Yağcı ile karşılaşarak öğrencilerin Alacahan'ın tarihini hakkındaki

 

sorularını yanıtladı.

 

Vali Kızılcık "Alacahan'ın aslına uygun olarak restore edildikten sonra tarih, kültür, alternatif ve turizm destinasyon alanı olacak. Haziran ayında bitirildikten sonra bakırcılık sanatının, keşan ve kazaziyenin hem üretimin gösterebileceği hem de satılabileceği bir turistik destinasyon alanı olmasını istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor