Akyazı projesi ''tamam''

Trabzon'un ve Türkiye'nin en büyük prestij projelerinden Akyazı projesinin önünde hiçbir engel kalmadı. Ankara 10. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali için TOKİ aleyhine açtığı davayı reddetti. Mahkeme yür

Akyazı projesi ''tamam''

Trabzon'un ve Türkiye'nin en büyük prestij projelerinden Akyazı projesinin önünde hiçbir engel kalmadı. Ankara 10. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali için TOKİ aleyhine açtığı davayı reddetti. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemi için gerekli şartların oluşmadığına hükmetti.

Geçen yıl Nisan ayında TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi tarafından Danıştay 6. Dairesi'ne yapılan başvuruyla Akyazı projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kuruluşunun ardından yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi. 6 Ekim 2011 tarihinde Danıştay 6. Dairesi Yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar üzerine Akyazı'da dolgu çalışmaları yeniden başladı.

Plana itirazından sonuç alamayan Mimarlar Odası Trabzon Şubesi bu kez de Akyazı'nın yapımı için gerekli olan dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne ayrı bir dava açtı. Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı. Mahkeme dosyanın incelenmesi sonucunda yürütmeyi durdurma isteminin reddine karar verdi. Bu sayede Akyazı projesinin devam etmesi hiçbir hukuki engel kalmadı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mahkemenin kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Akyazı'nın 2 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Bakan Bayraktar, "Akyazı, Trabzon için önemli kazanımdır. Sadece bir futbol stadyumu, bir spor kompleksi değil.

Trabzon'la, Akçaabat'ın bütünleşmesini sağlayacak, önemli bir kazanımdır. Trabzon'un yüzde 95'i bu projeyi istiyor. Halka ve devlete rağmen bir şey yapamazsınız, bu devlet de istiyor, millet de istiyor. Bu proje yapılacak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler