Akyazı niçin açıklanmıyor?

 AKYAZI Spor Kompleksi ihalesi tam bir sır küpüne büründü. “Mart ayının ilk haftasında ihaleye girecekler açıklanacaktır. Mart sonunda ihalesi yapılacak” denilen Akyazı’da ne ikinci elemeyi kazanan firmalar açıklandı ne de ihale tarihi kesinleşti. Ön yete

Akyazı niçin açıklanmıyor?

 

AKYAZI Spor Kompleksi ihalesi tam bir sır küpüne büründü. “Mart ayının ilk haftasında ihaleye girecekler açıklanacaktır. Mart sonunda ihalesi yapılacak” denilen Akyazı’da ne ikinci elemeyi kazanan firmalar açıklandı ne de ihale tarihi kesinleşti. Ön yeterlilik alan 16 firma arasından önce “5 firma belirlenecek” diyen TOKİ, sonra firma sayısını 10’a çıkardı. Ardından sayının 11’e çıktığı dedikodusu yayıldı. 
 
Karar Başbakan Erdoğan’a Bırakıldı
TRAZON’UN en prestijli, Türkiye’nin de “en”leri arasında yer alan Akyazı Spor Kompleksi ihalesinde kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bırakıldığı ileri sürüldü. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Twitter’den stat ihalesi için tarih verdi. Kılıç, ihalenin 8 Nisan’da yapılacağını duyurdu. TOKİ’den ise bu konuda henüz hiçbir karar açıklanmadı. Tek açıklama “İnce eleyip sık dokuyoruz” oldu.
 
TOKİ’NİN ‘Mart ayının ilk haftasında ihaleye girecekleri açıklayacağım’, ‘Mart’ın sonunda da ihalesini yapacağım’ dediği Akyazı Spor Kompleksi ihalesi tam bir sır küpüne büründü. Ne ikinci elemeyi kazanan firmalar açıklandı ne de ihale tarihi kesinleşti. Ön yeterlilik alan 16 firma arasından önce 5 firma belirlenecek diyen TOKİ sonra bu sayıyı 10’a çıkardı. Şimdi de sayı 11’e çıktı iddiası var.
 
Trabzon’un ve ülkenin en prestijli projelerinden biri olan Akyazı Spor Kompleksi ihalesi ile ilgili olarak TOKİ adeta sessizliğe büründü.
 
Daha önce, ihale öncesi ve sonrası süreçleri kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklayan TOKİ’nin sessizliğe bürünmesi değişik söylentileri de beraberinde getiriyor.
 
Bilindiği gibi TOKİ önce ihaleye çağırdığı 16 firmayı açıkladı. Daha sonra bu 16 firma arasından 5’ini teklif vermeye çağıracağını belirten TOKİ, bu işlemin Mart ayının ilk haftasında olacağını muhtemelen de 12 Mart’ta ihalenin yapılacağını duyurmuştu.
 
Ancak bu açıklananların hiç biri olmadı.
 
16 firma arasından belirlenen 5 firma daha sonra ‘10 firmaya çıktı’ dendi. İş dünyasında ihaleye büyük bir iddia ve kararlılıkla hazırlanan Albayraklar’ın elendiği söylentileri yayılmaya başladı. Bunun üzerine TOKİ sadece başkanı vasıtası ile ‘ince eleyip sıkı dokuyoruz’ açıklamasını yaptı.
 
TOKİ’nin konu ile ilgili bu ketum tutumundan sonra söylentiler daha da arttı. Büyük dev şirketlerin lobi faaliyetleri de yoğunlaşınca ihaleye 5 firma çağrılacak açıklaması havada kaldı ve sayının 10’a yükseldiği resmi makamlarca açıklanmıştı ki , son gelen bilgiler ise bu sayının son anda 11’e yükseldiğini gösteriyor. Şimdi de sürecin uzamasının Albayraklar’ın on firma içinde de olmadığı yönündeki iddialara dayandırılıyor.
 
Öte yandan henüz ihale süreci ile ilgili olarak Başbakan R.Tayyip Erdoğan’a konu ile ilgili verilerin gitmediği, bilgilendirme için TOKİ başkanının uygun bir zaman kolladığı da gelen bilgiler arasında.
 
Projenin mimarlarından ve sahiplerinden olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da son yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında ihaleye çağrılacak 10 firmanın belirlendiğini söylemiş ancak adlarını açıklamamıştı.
 
BAKAN KILIÇ TWİTTER’İN DEN NE YAZDI
Bakan Bayraktar’ın bizzat çok yakından ilgilendiği proje ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, twitter’inden stat ihale tarihini de verdi. Kılıç, 8 Nisan’da ihalenin yapılacağını duyurdu. TOKİ’den bu konuda bir açıklama hala gelmedi. Trabzon kamuoyu ihale süreci öncesindeki her türlü bilgi akışının Şubat ayı sonu ile Mart ayında bıçak gibi kesilmesine bir anlam veremiyor.
 
PROJEYE TALİP OLAN FİRMALAR
TOKİ'nin Akyazı Spor Kompleksi için düzenlediği ön yeterlilik ihalesine başvuran firmalar şöyle:
 
-Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Öztaş İnşaat İnşaat Malzemeleri Ticaret AŞ İş Ortaklığı,
 
-AKM Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Özka İnşaat AŞ İş Ortaklığı,
 
-Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı,
 
-Atlı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Fermak İnşaat Taahhüt AŞ, Özyurt Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ İş ortaklığı,
 
-Makro İnşaat Ticaret AŞ, İhlas Holding AŞ İş Ortaklığı,
 
-Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ,
 
-TAV Tepe Akfen Yatırım İnşaat ve İşletme AŞ,
 
-Ermit Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, YSE Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ, Yörük Yapı Madencilik Mühendislik Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı,
 
-Belda İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Çakır İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ekşi İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, HSY Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı,
 
-Nur-Soy İnşaat Uluslararası Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Arıkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ iş ortaklığı,
 
-Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret AŞ, STY İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Yertaş İnşaat Turizm Sanayi ve Maden Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı,
 
-Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, Gürbağ İnşaat Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı
 
-YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Sigma İnşaat ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ İş Ortaklığı
 
-Günal İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı
 
-IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ
 
-REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor