Aksoy;Alt yapıya ağırlık verilecek

Trabzonspor başkan adayı, iş adamı Emre Aksoy destek turlarına aralıksız devam ediyor. Aksoy, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek, sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.TÜFAD Trabzon Şubesi Başkanı Nurettin Ba

Aksoy;Alt yapıya ağırlık verilecek

Trabzonspor başkan adayı, iş adamı Emre Aksoy destek turlarına aralıksız devam ediyor. Aksoy, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek, sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

TÜFAD Trabzon Şubesi Başkanı Nurettin Balaban, ziyaretten memnunluk duyduğunu dile getirerek, adayları değil projeleri desteklediklerinin altını çizdi. Balaban, Trabzonspor’da göreve gelecek başkan ve yönetiminden amatörlere değer vermesini isteyerek; “Bu şekilde olursa Trabzonspor üreten olur. Trabzonspor’da yabancı hoca ve futbolcuların 30 yıldır yaşattığı sıkıntılar ortadadır. Geçmişe baktığımızda 10 yılda 6 şampiyonluk var ama buna karşılık 30 yılda hiçbir şampiyonluğumuz yok. Bu durumu gözden kaçırmamız lazım. Her adaya bunları söylüyoruz. Trabzonspor kendi insanı ile başarılı olmuştur” dedi. 
 
ALT YAPIYA AĞIRLIK VERİLECEK
Antrenörlerle yaptığı görüşmede, 'spor camiasının içinde alt yapı çok önemli bir yere sahiptir' diyen Emre Aksoy; "Son dönemlerde Bucaspor alt yapısı ile ön plana çıkmakta. Şuan burada buluna  bu kadar teknik adam, Trabzon'da ne denli fazlaca futbolcu yetiştirildiğinin bir göstergesidir. Alt yapıda oynayan bir çocuk, abilerini süper ligde göremeyince kendine örnek alacağı bir idol bulamıyor. Bu, Trabzonspor'un yeni yıldızlar yetiştirememesine neden oluyor.
 
Trabzonspor'da bunu kırmamız lazım. U 14'ten U 17'ye kadar her alt yapının kendi yönetimini kurup, kendi sistemi ile kaliteli futbolcular yetiştirmek istiyoruz. Bu futbolcuları da silsile yoluyla A takıma kazandırmayı düşünüyoruz. Sponsorluk geliştirilecek. Yurtiçi ve yurt dışından sponsorluk destekleri alınacak. Özellikle amatör branşlar için destek alınması daha da faydalı olacak. Çünkü sponsor firmalar, amatör spor branşlarına yaptıkları maddi yardımlarda vergiden % 100 muaf tutulmaktadırlar. Profesyonel branşlara yapmış oldukları bağışlardan ise %50 oranında  vergi indiriminden faydalanmaktadırlar. Dolayısıyla amatör branşlara sponsor bulmak hem daha kolay hem de daha kazançlı olacaktır." şeklinde konuştu.
 
Hedef Tek Yürek Tek Ses
Camianın birbirinden kopuk olduğuna da değinen Aksoy; "Futbolcular ve yöneticiler ile şehrin arasında ciddi bir kopukluk var. Amatöre gereken özen gösterilmiyor. Taraftar tek yürek tek ses olamıyor. Avni Aker'de tek yürek, tek ses hedefini yakalamak istiyoruz. Bunun içinde bir taraftarlar federasyonu kurmayı planlıyoruz" dedi.
 
Projelerinden bahsederek, hem eğitim hem de spor başlığı altında Trabzonspor'a büyük katkı sağlayacak Trabzonspor Koleji'ni hayata geçireceklerini kaydeden Aksoy şunları söyledi: "Ciddi anlamda bir kolejin maliyeti 3 milyon liradır. Bunun Trabzonspor'a maliyeti ise sıfırdır. Çünkü hem alt yapı geliştirilecek hem de mali kazanç sağlanacak. Bunun yanında birde Olimpiyat Köyü projemiz var. Trabzonspor'a sadece futbol kulübü olarak bakmıyoruz. Kapanan branşları yeniden açarak faaliyete geçirmek ve başarılara imza atmak istiyoruz. Trabzonspor büyük bir kulüptür ve paraya ihtiyacı yoktur, paralı başkana da ihtiyacı yoktur. Trabzonspor'un parayı koruyacak ve kullanmasını bilecek iyi bir başkana ihtiyacı vardır."
 
EMRE AKSOY'DAN AVRASYA ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET
 
Trabzonspor'da gerçekleşecek Olağanüstü Genel Kurul için başkanlığa adaylığını açıklayan iş adamı Emre Aksoy, seçim ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız'ı makamında ziyaret ederek, projelerinden bahseden Aksoy, Trabzonspor için ciddi projeler hazırladıklarını ve her birini hayata geçirdiklerinde kulübün kurumsal gelişimini tamamlayarak, büyük başarıların altına imza atan bir camia olacaklarını kaydetti. 
Ömer Yıldız ise ziyaretlerinden dolayı Aksoy ve yönetimine teşekkür ederek, üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve destek vereceklerini söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor